HIRDETŐ

Forrás: Yotka from Getty Images

Birs tinktúra holdfényen

A házi készítésű likőrök nagy kedvelője vagyok. Ezt a birsalma tinktúrát minden évben ősszel készítem, amikor a birs a legfinomabb és legaromásabb. A likőr édes és enyhén savanykás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg Birs Hozzáadott
  • 1 liter Holdfény Hozzáadott
  • 500 gramm Cukor Hozzáadott
  • 1 pcs Vaníliarúd Hozzáadott
  • 112 liter Vizek Hozzáadott
  • Citromhéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A birsalmákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magfészkeket. Ezután vágjuk őket apró darabokra.

2. Lépés

Tegyük a birsalmát egy nagy fazékba, öntsünk rá 1,5 liter vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarudat és a citromhéjat, majd alacsony lángon főzzük körülbelül 40 percig, amíg a gyümölcs megpuhul és levet ereszt.

3. Lépés

Ezután hűtse le a gyümölcskeveréket, és szűrje át egy sűrű szitán vagy ruhán, hogy megszabaduljon a megmaradt héjtól.

4. Lépés

Adja hozzá a holdfényt az így kapott léhez, keverje össze, és töltse át egy nagy üvegbe vagy palackba.

5. Lépés

Tartsa a tinktúrát hűvös és sötét helyen körülbelül 2-3 hónapig, és időnként rázza fel az üveget.

6. Lépés

Ezután töltse a likőrt palackokba. Kész! Tálalhatjuk és élvezhetjük egyedi ízét.

Hasonló receptek

Jótékony kombucha recept

A kombucha egy erjesztett tea, mely tele van probiotikumokkal és jó hatással van az emésztőrendszerre. Ezenkívül segíthet az immunrendszer erősítésében is.

Fekete bodza virágából készült bor

A házi készítésű fekete bodza virágából készült bor kitűnő és eredeti ital, amit élvezhetünk a nyári hónapok során.

"Galao by susa" Cappucino Portugália

Portugáliai utam során találkoztam ezzel a galao recepttel, és azt mondanám, hogy ez a tökéletes kreáció minden kávérajongónak! Csak néhány hozzávalót igényel, és viszonylag könnyen elkészíthető, de az eredmény egy igazán mennyei és krémes kávékülönlegesség. A Galao by susa egy portugál eszpresszó alapú kapucsínó és habos me .

Áfonya likőr

Az áfonya likőr egy kellemes ízű, hűsítő, alkoholos ital, amelyet áfonyából készítenek.

Narancslikőr

A házi narancslikőr készítése a szezonális citrusfélék felhasználásának évek óta bevált módja. Ivásakor úgy érzi magát az ember, mintha a napsütötte Olaszországban lenne, még akkor is, ha az ablakon kívül szürke és hideg van. A házi készítésű likőr különösen intenzív és természetes narancsízzel rendelkezik, és ideális egy étkezés végén, desszertek kísérőjeként vagy más koktélok összetevőjeként.

Szőlő tinktúra

A szőlőlikőr az egyik kedvenc receptem a téli estékre. Édes-savanykás íze, aromás illata és gyönyörű színe a szőlőszüreten töltött őszi napokat juttatja eszembe. Ennek a tinktúrának az elkészítése egy kis türelmet igényel, de a végeredmény megéri.

Házi diópálinka

A diopálinka szilvapálinka és dió párlat ötvözete, mely kifejezetten finom ízű, sűrű nedű.

Készítsen magának kökénylikőrt

Ez a recept közvetlenül a családi hagyományomból származik - minden évben, amikor a kökény megérik és készen áll a szedésre, nekilátunk ennek a különleges likőrnek. A gyümölcsöt mindig az első fagyok után szedem le, mert így még jobban érvényesül a finom aroma. A türelem itt tényleg a kulcs: minél tovább tudunk várni, annál intenzívebb lesz az íz - és minden percet megér!

Hasonló receptek

Jótékony kombucha recept

A kombucha egy erjesztett tea, mely tele van probiotikumokkal és jó hatással van az emésztőrendszerre. Ezenkívül segíthet az immunrendszer erősítésében is.

Fekete bodza virágából készült bor

A házi készítésű fekete bodza virágából készült bor kitűnő és eredeti ital, amit élvezhetünk a nyári hónapok során.

"Galao by susa" Cappucino Portugália

Portugáliai utam során találkoztam ezzel a galao recepttel, és azt mondanám, hogy ez a tökéletes kreáció minden kávérajongónak! Csak néhány hozzávalót igényel, és viszonylag könnyen elkészíthető, de az eredmény egy igazán mennyei és krémes kávékülönlegesség. A Galao by susa egy portugál eszpresszó alapú kapucsínó és habos me .

Áfonya likőr

Az áfonya likőr egy kellemes ízű, hűsítő, alkoholos ital, amelyet áfonyából készítenek.

Narancslikőr

A házi narancslikőr készítése a szezonális citrusfélék felhasználásának évek óta bevált módja. Ivásakor úgy érzi magát az ember, mintha a napsütötte Olaszországban lenne, még akkor is, ha az ablakon kívül szürke és hideg van. A házi készítésű likőr különösen intenzív és természetes narancsízzel rendelkezik, és ideális egy étkezés végén, desszertek kísérőjeként vagy más koktélok összetevőjeként.

Szőlő tinktúra

A szőlőlikőr az egyik kedvenc receptem a téli estékre. Édes-savanykás íze, aromás illata és gyönyörű színe a szőlőszüreten töltött őszi napokat juttatja eszembe. Ennek a tinktúrának az elkészítése egy kis türelmet igényel, de a végeredmény megéri.

Házi diópálinka

A diopálinka szilvapálinka és dió párlat ötvözete, mely kifejezetten finom ízű, sűrű nedű.

Készítsen magának kökénylikőrt

Ez a recept közvetlenül a családi hagyományomból származik - minden évben, amikor a kökény megérik és készen áll a szedésre, nekilátunk ennek a különleges likőrnek. A gyümölcsöt mindig az első fagyok után szedem le, mert így még jobban érvényesül a finom aroma. A türelem itt tényleg a kulcs: minél tovább tudunk várni, annál intenzívebb lesz az íz - és minden percet megér!

Reels

Új