HIRDETŐ
   
Forrás: Youtube
Borsos tokány recept
A borsos tokány egy tradicionális magyar étel, ami általában marhahúsból készül.
      HIRDETŐ
   
Hozzávalók
adagok száma  
4
 - 1 kg marhahús
 - 2 Fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 evőkanál liszt
 - 2 dl vörösbor
 - 2 dl alaplé
 - 1 evőkanál Paprika
 - 1 teáskanál őrölt bors
 - só
 - cukor ízlés szerint
 - 2 evőkanál olaj
 
      HIRDETŐ
   
Eljárás
 50 perc.
1. Lépés 
  A húst kockákra vágjuk, és megsózzuk.
2. Lépés 
  A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
3. Lépés 
  Az olajat felmelegítjük egy lábasban, és hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Megpároljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük.
4. Lépés 
  Hozzáadjuk a paprikát, és jól összekeverjük.
5. Lépés 
  Hozzáadjuk a húst, és jól átforgatjuk benne, hogy minden oldala megpárolódjon.
6. Lépés 
  Hozzáadjuk a vörösbort és az alaplevet és jól összekeverjük.
7. Lépés 
  Hozzáadjuk az őrölt borsot és a cukrot, és ízlés szerint sózzuk.
8. Lépés 
  Fedő alatt, kis lángon pároljuk, amíg a hús puha lesz.