HIRDETŐ

Forrás: facebook: Bulgakov Café

Borzaska otthonra

Évek óta szeretettel készítem a borzaskát a családomnak. Ez az étel nemcsak finom, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és garantáltan a gyerekek is imádni fogják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g sertéstarja Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 500 g friss kenyér Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst megmossuk, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Fontos, hogy ne legyen túl vékonyak a szeletek, mert könnyen szét eshetnek sütés közben.

2. Lépés

Sóval és borssal ízesítjük a hússzeleteket, majd állni hagyjuk 10-15 percig.

3. Lépés

Egy kis tálban felverjük a tojásokat, másik tálba kimérjük a lisztet, harmadikban pedig a zsemlemorzsát elkeverjük az apróra vágott fokhagymával. Mindig érdemes elosztani a hozzávalókat, mert így könnyebb a forgatás.

4. Lépés

A hússzeleteket először a lisztben megforgatjuk, majd a tojásban, végül pedig a fokhagymás morzsában. Fontos, hogy mindenhova jusson belőle, hogy szép, egyenletes legyen a bunda.

5. Lépés

A bundázott hússzeleteket forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Ne túl magas hőfokon süssük a húst, mert a morzsa hamar megég, a hús pedig nyers maradhat.

6. Lépés

A hús sütése közben a kenyeret felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk. Ne hagyd túlságosan megbarnulni, mert akkor keserű lehet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek