:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/zbAS5NL4gVoH9Zxziq7H/b1d2e1f3f6256e9b713309cf466a75.jpeg)
Forrás: facebook: Bulgakov Café
Borzaska otthonra
Évek óta szeretettel készítem a borzaskát a családomnak. Ez az étel nemcsak finom, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és garantáltan a gyerekek is imádni fogják.
Hozzávalók
- 500 g sertéstarja
- 100 g liszt
- 2 ks tojás
- zsemlemorzsa
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj a sütéshez
- 500 g friss kenyér
- 150 g vaj
Eljárás
A húst megmossuk, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Fontos, hogy ne legyen túl vékonyak a szeletek, mert könnyen szét eshetnek sütés közben.
Sóval és borssal ízesítjük a hússzeleteket, majd állni hagyjuk 10-15 percig.
Egy kis tálban felverjük a tojásokat, másik tálba kimérjük a lisztet, harmadikban pedig a zsemlemorzsát elkeverjük az apróra vágott fokhagymával. Mindig érdemes elosztani a hozzávalókat, mert így könnyebb a forgatás.
A hússzeleteket először a lisztben megforgatjuk, majd a tojásban, végül pedig a fokhagymás morzsában. Fontos, hogy mindenhova jusson belőle, hogy szép, egyenletes legyen a bunda.
A bundázott hússzeleteket forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Ne túl magas hőfokon süssük a húst, mert a morzsa hamar megég, a hús pedig nyers maradhat.
A hús sütése közben a kenyeret felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk. Ne hagyd túlságosan megbarnulni, mert akkor keserű lehet.