HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Burgundi sertéskaraj

Ez a kifinomult recept egy igazi klasszikus burgundi konyha darabja. A sertéskarajt pikáns szósszal, hozzávalókkal és fűszerekkel ízesítjük, majd lassan főzzük, hogy minden íz összeérjen. Érdemes hozzá egy pohár jó minőségű borral fogyasztani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

sertéskaraj

  • 800 Gram sertéskaraj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott

szósz

  • 50 Gram liszt Hozzáadott
  • 50 Gram vaj Hozzáadott
  • 250 ml vörösborszósz Hozzáadott

egyéb

  • 1 kiskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 2 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először szeleteljük fel a sertéskarajt, majd sózzuk és borsozzuk be a húst.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg.

3. Lépés

Ezután a húst is tegyük a serpenyőbe, és pirítsuk meg mindkét oldalán.

4. Lépés

Közben készítsük el a szószt: a vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a lisztet, majd lassan öntsük hozzá a borot, folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.

5. Lépés

Miután a hús mindkét oldala megpirult, öntsük rá a szószt, majd szórjunk rá kakukkfüvet, és főzzük alacsony hőmérsékleten fedő alatt körülbelül 90 percig.

6. Lépés

Servírozzuk friss bagettel és élvezzük a finom burgundi sertéskarajt!

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek