HIRDETŐ

Forrás: valentynsemenov from Canva

Csirkeleves

Egy hagyományos, lassan főzött csirkeleves, amely tökéletes vasárnapi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 darab Egész tyúk Hozzáadott
  • 3 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab zellerszár Hozzáadott
  • 1 darab Petrezselyem Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 212 l Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A tyúkot alaposan mossuk meg, és tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk bele vizet, és állandóan kevergetve forraljuk fel.

2. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt sárgarépát, az apróra vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket, a zellert és a petrezselymet. Keverjük össze mindent alaposan, majd adjunk hozzá sót, borsot, babérlevelet és szegfűborsot. Ne feledje, hogy a babérlevél és a szegfűbors intenzív aromát és ízt ad a húslevesnek, ezért ne vigye túlzásba.

3. Lépés

Fedjük le az edényt, és hagyjuk lassan főni alacsony lángon körülbelül 3 órán át. Ez az egyik titkom a tökéletesen kiegyensúlyozott íz eléréséhez - ha a húslevest lassan főzzük, a csirkéből és a zöldségekből az összes íz és aroma felszabadul.

4. Lépés

Három óra elteltével szűrje le a levest. Tálalhatja önmagában, tésztával vagy zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek