HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: cegoh

Csokoládé szuflé

Az életben sok olyan dolog van, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de mégis csodálatos ízélményt nyújt - ilyen a csokoládé szuflé is. Sokáig bámultam a recepteket és félelmetesnek tűnt a gondolat, hogy szuflét készítsek, de egy nap úgy döntöttem, nekifutok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • vanília aroma Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • porcukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Fontos, hogy a sütőnk megfelelően fel legyen melegedve, mert a tökéletes szuflé alapja a magas hőmérséklet.

2. Lépés

A csokoládét és a vajat gőz felett felolvasztjuk. Itt arra figyelj, hogy a csoki ne égjen oda, lassú tűzön olvassza, gyakran kevergetve.

3. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. Ezzel óvatosan bánj, semmiképpen se kerüljön tojássárgájába tojásfehérje, mert akkor nem lesz elég habos a tészta.

4. Lépés

A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, lisztet, egy csipet sót és néhány csepp vanília aromát, majd alaposan elkeverjük.

5. Lépés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Itt fontos, hogy tiszta, zsírmentes legyen a keverőtál és a habverő is, mert különben nem lesz kellően kemény a habunk.

6. Lépés

A csokis masszát óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl, hogy a levegős, könnyed textúrát megtartsuk.

7. Lépés

A masszát előre kivajazott, lisztezett kis tálkákba öntjük, majd 15 percig sütjük.

8. Lépés

Finoman porcukorral megszórjuk, és azonnal tálaljuk, mert a szuflét a legfinomabb, ha forrón esszük.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2391 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek