HIRDETŐ

Egyszerű almalekvár

Nálunk nagyon lekváros a család ezért igyekszünk minél többfélét készíteni, de ez mindig ott van a kedvencek között.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 kg alma Hozzáadott
  • 2 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd fahéj (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az almákat alaposan megmossuk, magházukat kivágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Nem szükséges meghámozni őket, mivel a héj a lekvárnak rostos textúrát ad, és sok benne az antioxidáns.

2. Lépés

Az apróra vágott almákat egy nagy lábasba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, és a fahéj rudat. A citromlé segít megtartani az alma színét és hozzáad egy kis savanykás ízt. A fahéj rúd teljesen opcionális, de hozzáad egy kellemes, meleg ízt.

3. Lépés

Keverjük össze az összetevőket, és lassú tűzön kezdjük el főzni a lekvárt. Folyamatosan kevergetni kell, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Kb. 1,5-2 óra főzés után az alma teljesen szétfő és sűrű, ragacsos lekvárt kapunk. Ha túl nagy darabok maradtak, akkor botmixerrel pürésíthetjük. Érdemes azonban úgy hagyni, mert kellemes textúrát ad a lekvárnak.

5. Lépés

A még forró lekvárt steril üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni. Így tartósítjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új