HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: EstudioWebDoce

Egyszerű pácolt garnélarák

Ez a marinált garnélarák receptje tökéletes egy napsütéses délutánra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Nagy nyers garnélarákok, héj nélkül. Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg Fokhagyma, apróra vágva. Hozzáadott
  • 1 Kis piros chili, kimagozva és apróra vágva. Hozzáadott
  • 1 teáskanál Finom tengeri só. Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj. Hozzáadott
  • Egy nagy citrom héja és leve. Hozzáadott
  • 2 EL Apróra vágott friss petrezselyem. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a garnélarákok megtisztításával - a legjobb, ha a héjukat rajta hagyjuk, mert mélyebb ízvilágot adnak az ételnek. Ha azonban szeretné, eltávolíthatja a héjat, de a farkat a bemutatás érdekében mindenképpen hagyja érintetlenül.

2. Lépés

Egy nagy tálban tegye bele a megtisztított garnélarákot, a finomra vágott fokhagymát és chilit, a finom tengeri sót, az olívaolajat, valamint egy nagy citrom héját és levét. Lényeges, hogy a citromot a levesezés előtt hámozzuk meg - így sokkal könnyebb!

3. Lépés

Az összes hozzávalót jól keverjük össze, ügyelve arra, hogy minden garnélarákot bevonjon a pác. Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk a hűtőszekrényben 30 percig pácolódni - ne siettessük ezt a folyamatot, mert így a garnélarák minden ízt magába szívhat.

4. Lépés

Miután bepácolta, grillezheti, grillezheti vagy egyszerűen megsütheti a garnélarákot, amíg rózsaszínűvé nem válik és át nem sül. Ez általában 3-4 percet vesz igénybe mindkét oldalon - de vigyázzon, hogy ne süsse túl, mert a garnélarák gyorsan gumiszerűvé válhat.

5. Lépés

A garnélarákot tálalótálra helyezzük, megszórjuk a frissen vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A pácolt garnélarákot a legjobb, ha az asztalnál tálaljuk, hogy az emberek a héját lehúzhassák és élvezhessék. Egy pohár hűvös fehérborral és friss citromszeletekkel párosítsuk az extra csípősség érdekében.

Hasonló receptek

Nyami sült indiai garnélarák szelet

Ha követed ezt a receptet, akkor ezt az egzotikus indiai garnélarák szeletet el tudod majd varázsolni a vacsoraasztalodra!

Hogyan kell főzni Chili fokhagymás garnélarákot

Ezek a chilis-fokhagymás garnélarákok egy gyors, egyszerű, ízgazdag ételek.

Gyors és könnyű tenger gyümölcsei Medley Stir Fry

Ez az egyik kedvenc gyors és egyszerű házi készítésű ételem - egy gyönyörű tenger gyümölcsei kevert sütés. Ez egy egészséges ajánlat, amely tele van alapvető tápanyagokkal a különféle zöldségekből és tenger gyümölcseiből álló választékból.

Friss egyszerű garnélarák és borsó krémes rizottó

Élvezze a friss és élénk olasz vacsorát ezzel az egyszerű, mégis ínycsiklandó garnélarák és borsó rizottó recepttel. A garnélarák kiadós ízei kellemesen keverednek a borsó édességével, amelyet krémes és sajtos textúra tesz teljessé. Tökéletes étel, amelyet családjával és barátaival együtt fogyaszthat, és egy kis finom étkezést varázsolhat otthonába!

Surf and Turf fokhagymakrémes mártással

A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.

Fokhagymás chilis klasszikus Scampi

Ez a gyors és egyszerű olasz stílusú scampi klasszikus, tengeri ízekkel gazdagított alap receptje biztosan izgalmas lesz. Némi fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom és chili hozzáadásával készíthető el, hogy extra ízt kapjon. Tálalja spagettivel vagy friss bagett szeletekkel!

Fokhagymás chilis klasszikus Scampi

Ez a gyors és egyszerű olasz stílusú scampi klasszikus, tengeri ízekkel gazdagított alap receptje biztosan izgalmas lesz. Némi fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom és chili hozzáadásával készíthető el, hogy extra ízt kapjon. Tálalja spagettivel vagy friss bagett szeletekkel!

Klasszikus homár

Élvezze a frissen elkészített, klasszikus homárt, ami igazi kulináris élvezetet nyújt. Ez az egyszerű, de rafinált étel finom fűszeres vajjal készül, és tökéletes választás különleges alkalmakra.

Hasonló receptek

Nyami sült indiai garnélarák szelet

Ha követed ezt a receptet, akkor ezt az egzotikus indiai garnélarák szeletet el tudod majd varázsolni a vacsoraasztalodra!

Hogyan kell főzni Chili fokhagymás garnélarákot

Ezek a chilis-fokhagymás garnélarákok egy gyors, egyszerű, ízgazdag ételek.

Gyors és könnyű tenger gyümölcsei Medley Stir Fry

Ez az egyik kedvenc gyors és egyszerű házi készítésű ételem - egy gyönyörű tenger gyümölcsei kevert sütés. Ez egy egészséges ajánlat, amely tele van alapvető tápanyagokkal a különféle zöldségekből és tenger gyümölcseiből álló választékból.

Friss egyszerű garnélarák és borsó krémes rizottó

Élvezze a friss és élénk olasz vacsorát ezzel az egyszerű, mégis ínycsiklandó garnélarák és borsó rizottó recepttel. A garnélarák kiadós ízei kellemesen keverednek a borsó édességével, amelyet krémes és sajtos textúra tesz teljessé. Tökéletes étel, amelyet családjával és barátaival együtt fogyaszthat, és egy kis finom étkezést varázsolhat otthonába!

Surf and Turf fokhagymakrémes mártással

A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.

Fokhagymás chilis klasszikus Scampi

Ez a gyors és egyszerű olasz stílusú scampi klasszikus, tengeri ízekkel gazdagított alap receptje biztosan izgalmas lesz. Némi fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom és chili hozzáadásával készíthető el, hogy extra ízt kapjon. Tálalja spagettivel vagy friss bagett szeletekkel!

Fokhagymás chilis klasszikus Scampi

Ez a gyors és egyszerű olasz stílusú scampi klasszikus, tengeri ízekkel gazdagított alap receptje biztosan izgalmas lesz. Némi fokhagyma, vöröshagyma, paradicsom és chili hozzáadásával készíthető el, hogy extra ízt kapjon. Tálalja spagettivel vagy friss bagett szeletekkel!

Klasszikus homár

Élvezze a frissen elkészített, klasszikus homárt, ami igazi kulináris élvezetet nyújt. Ez az egyszerű, de rafinált étel finom fűszeres vajjal készül, és tökéletes választás különleges alkalmakra.

Reels

Új