HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Ellenállhatatlanul finom grillázs torta

Különleges grillázstorta, pihe-puha piskótával. Mindenképpen érdemes egy szülinapra megsütni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 12 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 2 ek zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 8 dkg darált diófélék Hozzáadott

Grillázs

  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 10 dkg durvára vágott dió Hozzáadott

Krém

  • 25 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 1 cs habfixáló Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 tk vanília aroma Hozzáadott
  • 4 ek grillázs Hozzáadott

Díszítés

  • tejszínhab Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Felolvasztjuk a cukrot serpenyőben, közepes hőfokon. Ha felolvadt, hozzáadjuk a durvára vágott diót és egy két percig pirítjuk a karamellben. Ezután egy kivajazott tálcára borítjuk a grillázst és hagyjuk kihűlni, majd egy daraboló gépben felaprítjuk.

2. Lépés

A tésztához elválasztjuk a tojásokat, a sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 4 evőkanál cukorral. Ha kész, beleöntjük a sárgáját, óvatos mozdulatokkal összekeverjük és a darált diót is beledolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát is. Miután alaposan összekevertük, egy 22 centis sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 190 fokon körülbelül 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha kész kivesszük a tortaformából és rácson hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

3. Lépés

A krémhez felverjük a tejszínt egy csomag habfixálóval. Egy tálban összekeverjük a mascarponet, a porcukrot és a vanília aromát. Vegül a tejszínhabbal is elkeverjük.

4. Lépés

A krém harmadát félretesszük, a maradékhoz pedig hozzákanalazunk 4 evőkanál grillázst. Ezt rákenjük a tészta alsó lapjára és szépen eloszlatjuk. Rátesszük a tészta másik felét, amire a sima krémet kenjük, ezzel az egész tésztát bevonjuk.

5. Lépés

A maradék grillázzsal bepanírozzuk a torta oldalát. Ha szeretnénk, tejszínhabbal díszíthetjük és kész is. Tálalás előtt érdemes pár órára hűtőbe tenni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új