HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Epres burgonyagombóc mákkal megszórva

Egy tradicionális magyar édesség, amit friss eperrel és mákkal lehet elkészíteni. A burgonyagombóc puha és lágy, az eper pedig pikáns, nyári ízt ad hozzá. A mák pedig a tökéletes összhangot teremti a édesség és a gyümölcs között.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Burgonyagombóc

  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 100 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Töltelék

  • 300 g Eper Hozzáadott

Tálaláshoz

  • 2 ek mák Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a burgonyákat, majd hámozzuk meg őket, és törjük össze.

2. Lépés

A burgonyához adjuk hozzá a lisztet, a tojást, és egy csipet sót, majd gyúrjuk össze.

3. Lépés

Az epret vágjuk félbe, és tegyük félre.

4. Lépés

Vágjunk le egy kis darabot a burgonyatésztából, formázzunk belőle lapos lepényt, a közepére tegyünk egy darab epret, majd zárjuk le a tésztával.

5. Lépés

Forrásban lévő vízben főzzük a gombócokat, addig amíg a felszínre nem jönnek.

6. Lépés

A kész gombócokat szórjuk meg mákkal és cukorral, majd azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek