HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Erőt adó spenótfőzelék

Ízletes és egészséges, és egy igazi energiabomba - a spenótfőzelék tökéletes fáradtságűző a hideg téli napokra, amikor az ágyból sincs kedvünk kibújni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg spenót fagyasztott Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 2 dl friss tejszín Hozzáadott
  • 1 kk Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 ek finomliszt csapott Hozzáadott
  • 4 ek napraforgó olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A rántáshoz először keverjük össze a lisztet és az olajat egy serpenyőben.

2. Lépés

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a kétféle tejszínt, és a felolvasztott spenótkockákat, sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a spenót teljesen fel nem olvad.

4. Lépés

Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre, és további 7-8 percig főzzük.

5. Lépés

Ha elkészült, tálaljuk. Tálaláskor adhatunk hozzá tükörtojást, főttojást vagy pirított kenyérkockákat, ízlés szerint.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek