HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Farsangi fánk

Ideje szembe benni a szokásokkal! Fánkot nem csak a farsang időszakában készíthetünk. Tökéletes lesz mint party étel az év bármely szakában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 250 g langyos tej Hozzáadott
  • 1 kiskanál kristálycukor Hozzáadott
  • 12 kocka friss élesztő Hozzáadott
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipetnyi só Hozzáadott
  • 3 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 50 g puha vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

125 perc.
1. Lépés

Egy kis tálban összekverjük a langyos tejet és egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a 3 evőkanál cukorral és a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt és hozzáadjuk a tojássárgáját. Gyúrás közben beledolgozzuk a puha vajat is.

3. Lépés

Amikor sikerült a tésztadagasztás, rakjuk át egy munkafelületre, gyúrjuk át, takarjuk le, és kelesszük 60 percig.

4. Lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki 2-3 cm vastagságúra, és szaggassuk ki. Ezután is ajánlott letakarva pihentetni őket.

5. Lépés

Végül pedig elegendő mennyiségű olajban kisütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek