HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Farsangi fánk

Ideje szembe benni a szokásokkal! Fánkot nem csak a farsang időszakában készíthetünk. Tökéletes lesz mint party étel az év bármely szakában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 250 g langyos tej Hozzáadott
  • 1 kiskanál kristálycukor Hozzáadott
  • 12 kocka friss élesztő Hozzáadott
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipetnyi só Hozzáadott
  • 3 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 50 g puha vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

125 perc.
1. Lépés

Egy kis tálban összekverjük a langyos tejet és egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a 3 evőkanál cukorral és a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt és hozzáadjuk a tojássárgáját. Gyúrás közben beledolgozzuk a puha vajat is.

3. Lépés

Amikor sikerült a tésztadagasztás, rakjuk át egy munkafelületre, gyúrjuk át, takarjuk le, és kelesszük 60 percig.

4. Lépés

A megkelt tésztát nyújtsuk ki 2-3 cm vastagságúra, és szaggassuk ki. Ezután is ajánlott letakarva pihentetni őket.

5. Lépés

Végül pedig elegendő mennyiségű olajban kisütjük.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek