HIRDETŐ

Forrás: O Kemppainen for iStockPhotos

Finn szauna leves

A szaunakultúra nagy kedvelőjeként ezt a receptet az egyik finn barátomtól kaptam. Számtalanszor elkészítettem már, és mindig nagy sikert arat. A szaunaleves nemcsak melegítő és vigasztaló, hanem hihetetlenül finom is. A sertéshúst húslevesben főzik sárgarépával és burgonyával, hogy egy pikáns levest készítsenek belőle.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertésszelet Hozzáadott
  • 3 nagy Sárgarépa Hozzáadott
  • 3 Burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 csokor Tavaszi hagyma Hozzáadott
  • 100 ml Krém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A szaunaleves elkészítéséhez először hámozza meg és kockázza fel a sárgarépát és a burgonyát. Ha a zöldségeket a hús főzése közben aprítja fel, időt takarít meg, és hatékonyabbá teszi a folyamatot.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Javaslom, hogy turmixgép helyett konyhakést használjunk, hogy megőrizzük a textúrát és az ízt.

3. Lépés

A sertésszeletet forró serpenyőben addig sütjük, amíg jól meg nem barnul. A sült hús adja a leves aranyszínűségét és jellegzetes ízét, ezért ezt a lépést ne hagyja ki.

4. Lépés

Adja az apróra vágott hagymát és fokhagymát a sertésszelethez, és néhány percig pirítsa a hússal együtt.

5. Lépés

Adjuk hozzá a marhahúslevest, és közepes lángon főzzük körülbelül 10 percig. A marhahúsleves helyettesíthető zöldségalaplével is. A hosszabb főzés megpuhítja a húst, és az ízek jobban összeérnek.

6. Lépés

Adja hozzá a kockára vágott sárgarépát és burgonyát, fedje le a serpenyőt, és főzze a levest 30-40 percig. Ügyeljünk arra, hogy itt ne használjunk túl magas hőmérsékletet, hogy a zöldségek ne égjenek meg, és a leves ne száradjon ki.

7. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt és az apróra vágott újhagymát a finn szaunaleveshez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy kis tipp: a tejszín enyhe édességet és krémes állagot ad a levesnek, ami ínycsiklandóan jó.

Hasonló receptek

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel

Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.

Szívderítő burgonya darált palacsinta serpenyő

Ez egy kiadós és laktató étel, amelyet gyakran készítek, ha sok burgonyám van. A darált hús gyönyörűen keveredik a ropogósra sült burgonyával, és a végén friss metélőhagyma teszi teljessé. Ez egy egyszerű klasszikus, amely mindig nagy sikert arat, akár otthon, akár a barátoknál, akár partikon.

Hagymával kolbásszal tojással rakott krumpli

Hasonló a francia krumplihoz ... de könnyebb és könnyűnek érződik. Én sajtos kolbásszal készítettem, ami különleges ízt adott a ételnek és kevesebb kalóriát tartalmaz.

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

Rusztikus darált hús pörkölt

Ez a robusztus, kiadós pörkölt nem egyszer volt már a mentőövünk a hideg téli napokon. A zöldségek és a burgonya frissessége a darált hús pikáns ízével kombinálva ízletes kombinációt alkot. Adjon hozzá pirítóst vagy friss bagettet, és a nap meg van mentve. Minden egyes kanál emlékeztet arra a sok alkalomra, amikor örömmel és lelkesedéssel készítettük és ízlelgettük ezt az ételt.

Szívós gulyás pörkölt recept

A gulyáspörkölt egy olyan étel, amelyet szívesen tálalunk a családunkban. Számtalanszor elkészítettem már, és ez az étel különösen jól esik a hideg téli napokon. A laktató marhahúst zöldségekkel és paradicsommal főzzük, hogy egy kiadós levest kapjunk. Még ha az elkészítés hosszabb időt is vesz igénybe, az eredmény ízben és állagban meggyőző.

Póréhagymaleves darált hússal - Comfort Food

Ezt a póréhagymalevest darált hússal már számtalanszor elkészítettem, mivel a családom egyik nagy kedvence. Csodálatosan ízletes, kiadós és melengető - pont megfelelő a hideg napokon. De az átmeneti időszakban vagy a kissé hűvösebb tavaszi napokon is nagyon finom.

Hasonló receptek

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel

Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.

Szívderítő burgonya darált palacsinta serpenyő

Ez egy kiadós és laktató étel, amelyet gyakran készítek, ha sok burgonyám van. A darált hús gyönyörűen keveredik a ropogósra sült burgonyával, és a végén friss metélőhagyma teszi teljessé. Ez egy egyszerű klasszikus, amely mindig nagy sikert arat, akár otthon, akár a barátoknál, akár partikon.

Hagymával kolbásszal tojással rakott krumpli

Hasonló a francia krumplihoz ... de könnyebb és könnyűnek érződik. Én sajtos kolbásszal készítettem, ami különleges ízt adott a ételnek és kevesebb kalóriát tartalmaz.

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

Rusztikus darált hús pörkölt

Ez a robusztus, kiadós pörkölt nem egyszer volt már a mentőövünk a hideg téli napokon. A zöldségek és a burgonya frissessége a darált hús pikáns ízével kombinálva ízletes kombinációt alkot. Adjon hozzá pirítóst vagy friss bagettet, és a nap meg van mentve. Minden egyes kanál emlékeztet arra a sok alkalomra, amikor örömmel és lelkesedéssel készítettük és ízlelgettük ezt az ételt.

Szívós gulyás pörkölt recept

A gulyáspörkölt egy olyan étel, amelyet szívesen tálalunk a családunkban. Számtalanszor elkészítettem már, és ez az étel különösen jól esik a hideg téli napokon. A laktató marhahúst zöldségekkel és paradicsommal főzzük, hogy egy kiadós levest kapjunk. Még ha az elkészítés hosszabb időt is vesz igénybe, az eredmény ízben és állagban meggyőző.

Póréhagymaleves darált hússal - Comfort Food

Ezt a póréhagymalevest darált hússal már számtalanszor elkészítettem, mivel a családom egyik nagy kedvence. Csodálatosan ízletes, kiadós és melengető - pont megfelelő a hideg napokon. De az átmeneti időszakban vagy a kissé hűvösebb tavaszi napokon is nagyon finom.

Reels

Új