HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Fonott kalács

Eredetileg karácsonykor divatos péksütemény, mely illatával és csodaszép látványával az ünnepi asztal éke tud lenni a mai napig. Azonban miért ne engedhetnénk meg magunknak bármikor évközben egy ízletes fonott kalácsot?

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 120 ml olaj Hozzáadott
  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 3 tojássárgája Hozzáadott
  • 12 kocka friss élesztő Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • citromhéj Hozzáadott
  • tojás a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

A tej egy részét fellangyosítjuk, teszünk bele egy kevés cukrot, lisztet és felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Lépés

A maradék tejet, cukrot, vajat és tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a citromhéjjal és az élesztős keverékkel, majd tésztává gyúrjuk.

3. Lépés

A meggyúrt tésztát lefedve kelesztjük 2 órán át.

4. Lépés

Fordítsuk ki a munkafelületre, osszuk két egyenlő részre, majd mindkettőt tovább kettő részre, és sodorjunk belőlük 40 cm hosszú csíkokat.

5. Lépés

Megfonjuk a kalácsainkat, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, és hagyjuk pár percig kelni.

6. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek