HIRDETŐ

Francia Tartármártás recept kísérőnek

A tartármártás egy francia eredetű, hidegen fogyasztott, savanykás ízű mártás, amely tökéletesen passzol húsételekhez és salátákhoz egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • 2 evőkanál Mustár Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott uborka Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott kapribogyó Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál apróra vágott hagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • fehér bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Egy tálban öntsük össze a tojássárgáját és a mustárt. Adjuk hozzá az apróra vágott uborkát, kapribogyót, petrezselymet és hagymát. Keverjük össze alaposan.

2. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet, és ízesítsük sóval és fehér borssal ízlés szerint.

3. Lépés

Lassan, folyamatosan keverget öntsük hozzá az olajat, amíg a mártás sűrűsödni kezd és krémes állagú lesz.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2378 receptek

Gyors ételek

1895 receptek

Desszert

1797 receptek

Tészta

334 receptek