HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: melvinchia

Gesztenyeleves

A gesztenyeleves egy gazdag, ízletes leves, melyet friss vagy konzervált gesztenyéből készíthetünk el. A tejszín és a bor hozzáadásával különleges, testes ízt kap a leves.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leves alap

  • 400 g gesztenye Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 l csirkehúsleves Hozzáadott

Finomítás

  • 12 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 Csomag Tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

1. lépés: A gesztenyéket héjastul tegyük egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 15 percig.

2. Lépés

2. lépés: Ezután hűtsük le őket, majd törjük fel a héjukat és távolítsuk el a belső bőrüket is.

3. Lépés

3. lépés: A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, majd egy lábasban olajon dinszteljük meg.

4. Lépés

4. lépés: Adja hozzá a gesztenyéket, majd öntse fel a csirkehúslevessel és főzze 30-35 percig.

5. Lépés

5. lépés: Ezután pürésítsük le a levest botmixer segítségével. Ha túl sűrűnek találja, adhat hozzá még húslevest.

6. Lépés

6. lépés: Öntse vissza a levest a lábasba, majd öntsön hozzá fehérbort és tejszínt. Sóval, borssal ízesítse.

7. Lépés

7. lépés: Forralja fel újra a levest, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzze még egy-két percig.

8. Lépés

8. lépés: Tálalás előtt egy kevés tejszínnel, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel díszítheti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek