HIRDETŐ

Gombaleves - a téli melegség forró csészében

Egy olyan leves, amely tele van ízletes gombával, és segít melegen tartani télen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 kg gomba pl csiperke Hozzáadott
  • kaliforniai Hozzáadott
  • és shiitake megtisztítva felkockázva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 Fej nagy vöröshagyma vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 4 Csésze húsleves Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 14 Csésze tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • 14 Csésze apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A gombát egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon pároljuk, amíg a gomba megpuhul és a víze elpárolog.

2. Lépés

Vegyük ki a gombát a serpenyőből és hagyjuk hűlni.

3. Lépés

A serpenyőben addig melegítsük az olajat, amíg a hagymák és a fokhagyma megpuhulnak.

4. Lépés

Adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet és keverjük össze, hogy eltávolítsuk a lisztes ízt.

5. Lépés

Adjunk hozzá 4 csésze húsleveset, 1 csésze tejet, 1/4 csésze tejszínt, 1 csipet őrölt borsot és sót ízlés szerint.

6. Lépés

Keverjük össze, és főzzük, amíg a leves besűrűsödik.

7. Lépés

Adjuk hozzá a gombát és főzzük további 5 percig.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, és díszítsük petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek