HIRDETŐ

Forrás: Lucky Dragon by Adobe Stock

Gyöngyárpa rizottó csak 5 hozzávaló

A gyöngyárpás rizottó egy olyan étel, amelyet szívesen készítek újra és újra. Ez az olasz recept egy német csavarral különösen finom ízű, és szívesen változik a hagyományos rizottóételekhez képest. A krémes, mégis harapásra kemény állagú gyöngyárpás rizottó minden érzékszervnek igazi élvezet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Gyöngyárpa Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves Hozzáadott
  • 2 mogyoróhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • 50 g reszelt parmezán Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A gyöngyárpa rizottó elkészítéséhez először folyó víz alatt alaposan öblítse le a gyöngyárpát. Ez egy fontos lépés, amelyet nem szabad kihagyni, mivel segít eltávolítani a felesleges keményítőt, amely egyébként túl ragacsossá tenné a rizottót.

2. Lépés

A mogyoróhagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és addig pirítjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak és enyhén aranyszínűek lesznek. Ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg, különben kesernyés ízt hagynak maguk után.

3. Lépés

Adja hozzá a leöblített gyöngyárpát a serpenyőben lévő mogyoróhagymához és fokhagymához, és keverje jól össze. Pirítsa a gyöngyárpát körülbelül 2 percig, amíg kissé fényes lesz. A gyöngyárpa megpirítása fontos lépés, nehogy később főzés közben szétessen.

4. Lépés

Oltsuk le fehérborral, és pároljuk addig, amíg a bor majdnem teljesen elpárolog. Ezután adjunk hozzá a forró zöldséglevesből, és állandóan kevergetve főzzük, amíg a folyadékot majdnem teljesen felszívja. Ezután ismét hozzáadjuk az alaplevet, és addig ismételjük a folyamatot, amíg a gyöngyárpa krémes és al dente nem lesz. Ez a folyamat körülbelül 25-30 percet vesz igénybe.

5. Lépés

Végül keverjük bele a reszelt parmezánt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük még egyszer jól össze, amíg a sajt teljesen elolvad, és a rizottó szép krémes állagú lesz.

6. Lépés

Díszítse a gyöngyárpás rizottót friss petrezselyemmel, és azonnal tálalja. Jó étvágyat!

Hasonló receptek

Vegetáriánus radicchio rizottó

Egy finom olasz radicchio rizottó, amelyet újra és újra szívesen készítek. A pikáns radicchio és a krémes rizottó kombinációja megfizethetetlenül finom. Ez egy gyors és egyszerű recept, amely hét közben is elkészíthető, a rizottó lédús és lágy, a radicchio pedig csodálatos színt ad neki.

Tészta paprikakrémes mártással

Ez a paprikakrémes mártással készült tészta receptje igazi csemege mindenkinek, aki szereti a krémes tésztaételeket. Először egy olaszországi utazásom során fedeztem fel, és azóta is a konyhám egyik nagy kedvence. Az édes paprika, a krémes szósz és az ízletes tészta kombinációja egyedülálló és páratlan. Néha pirított fenyőmagot adok hozzá, hogy növeljem a textúrát és az ízt.

Cukkini-spaghetti fokhagymával és parmezánnal

Ez az egyszerű és finom recept cukkini-spaghettit, amelyet zoodles-nek is hívnak, kombinál a fokhagyma és a parmezán gazdag ízeivel. Ez az étel könnyű, egészséges és tökéletes egy gyors vegetáriánus étkezésre.

Finom sajtos tortellini paradicsomszószban

Ez a sajtos tortellini paradicsomszószban recept egy egyszerű, gyors és ízletes étel, amelyet gyakran készítek, ha időt akarok spórolni, de nem akarok kompromisszumot kötni az ízek terén. Friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal körítve a családom és a barátaim kedvence!

Spenótos tortellini csak 5 hozzávaló

Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel kedvenc olasz cukrászdámban, és azóta sokszor elkészítettem. A spenótos tortellini ideális vegetáriánusoknak (a férjem is az), és az év bármely szakában elkészíthető. A családom nagyon szereti ezt az ételt, ráadásul kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető, mindössze 5 hozzávalóból!

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Sárgarépa zöldség recept csak 5 hozzávaló

Ez a sárgarépa és zöldség recept nálunk a család kedvence, és már többször elkészítettem. Kétségtelenül finom és tápláló étel, amely tele van a friss sárgarépa ízével és csípős fűszerekkel. A sárgarépa édessége a petrezselyem ízével kombinálva minden alkalommal hihetetlenül ízletes élményt nyújt.

Vegetáriánus sütőtök tészta

Az ősz számomra mindig a sütőtök idejét jelenti! Imádok finom ételeket varázsolni a lédús húsból. Az én sütőtökös időmben ennek a tésztának az elkészítése volt a csúcspont. Ma megmutatom nektek a kedvenc receptemet, amit már számtalanszor elkészítettem: Tökös tészta .

Hasonló receptek

Vegetáriánus radicchio rizottó

Egy finom olasz radicchio rizottó, amelyet újra és újra szívesen készítek. A pikáns radicchio és a krémes rizottó kombinációja megfizethetetlenül finom. Ez egy gyors és egyszerű recept, amely hét közben is elkészíthető, a rizottó lédús és lágy, a radicchio pedig csodálatos színt ad neki.

Tészta paprikakrémes mártással

Ez a paprikakrémes mártással készült tészta receptje igazi csemege mindenkinek, aki szereti a krémes tésztaételeket. Először egy olaszországi utazásom során fedeztem fel, és azóta is a konyhám egyik nagy kedvence. Az édes paprika, a krémes szósz és az ízletes tészta kombinációja egyedülálló és páratlan. Néha pirított fenyőmagot adok hozzá, hogy növeljem a textúrát és az ízt.

Cukkini-spaghetti fokhagymával és parmezánnal

Ez az egyszerű és finom recept cukkini-spaghettit, amelyet zoodles-nek is hívnak, kombinál a fokhagyma és a parmezán gazdag ízeivel. Ez az étel könnyű, egészséges és tökéletes egy gyors vegetáriánus étkezésre.

Finom sajtos tortellini paradicsomszószban

Ez a sajtos tortellini paradicsomszószban recept egy egyszerű, gyors és ízletes étel, amelyet gyakran készítek, ha időt akarok spórolni, de nem akarok kompromisszumot kötni az ízek terén. Friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal körítve a családom és a barátaim kedvence!

Spenótos tortellini csak 5 hozzávaló

Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel kedvenc olasz cukrászdámban, és azóta sokszor elkészítettem. A spenótos tortellini ideális vegetáriánusoknak (a férjem is az), és az év bármely szakában elkészíthető. A családom nagyon szereti ezt az ételt, ráadásul kevesebb mint egy óra alatt elkészíthető, mindössze 5 hozzávalóból!

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Sárgarépa zöldség recept csak 5 hozzávaló

Ez a sárgarépa és zöldség recept nálunk a család kedvence, és már többször elkészítettem. Kétségtelenül finom és tápláló étel, amely tele van a friss sárgarépa ízével és csípős fűszerekkel. A sárgarépa édessége a petrezselyem ízével kombinálva minden alkalommal hihetetlenül ízletes élményt nyújt.

Vegetáriánus sütőtök tészta

Az ősz számomra mindig a sütőtök idejét jelenti! Imádok finom ételeket varázsolni a lédús húsból. Az én sütőtökös időmben ennek a tésztának az elkészítése volt a csúcspont. Ma megmutatom nektek a kedvenc receptemet, amit már számtalanszor elkészítettem: Tökös tészta .

Reels

Új