HIRDETŐ

Forrás: Canva

Gyors és szuper rántott karfiol

A rántott karfiol egy népszerű, könnyen elkészíthető és finom étel, amelyet sokan szeretnek. A karfiolt jellemzően zsemlemorzsába forgatják, majd olajban sütik, hogy ropogós külsőt kapjanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks közepes méretű karfiol Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • a olaj sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A karfiolt vágjuk kisebb rózsákra, és mossuk meg alaposan.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a tojást, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sót, és a borsot.

3. Lépés

Egy mély tányéron vagy tálban forgassuk bele a karfiol rózsákat a tojásos keverékbe.

4. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel olajat, és süssük meg a karfiolrózsákat, mindkét oldalukat aranybarnára.

5. Lépés

Amikor kész, szűrjük le a felesleges zsiradékot, és szolgáljuk fel melegen. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új