HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Hagyományos puncsos mignon

Bizony-bizony, ez a mindenki által jól ismert mignon receptje, mégpedig a legfinomabbé, a puncsosé. Pont olyan, mint amit gyerekkorunkban árultak a boltokban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 20 g cukor Hozzáadott
  • 30 g liszt Hozzáadott
  • 1 mk szódabikarbóna Hozzáadott

Töltelék

  • 17 g vaj Hozzáadott
  • 1 tk kakaópor Hozzáadott
  • 1 tk rumaroma Hozzáadott
  • 1 tk tej Hozzáadott
  • 1 tk baracklekvár Hozzáadott

Máz

  • 40 ml víz Hozzáadott
  • fél tk ecet Hozzáadott
  • 75 g kristálycukor Hozzáadott
  • pár csepp vörös festék Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd belekeverjük a sárgáját is. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. Egy kisebb sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, elsimítjuk és 180°C-on kb 20-25 percig sütjük.

2. Lépés

Ha megsült, felharmadoljuk a tésztát, majd a széleket levágjuk és a töltelékhez készítjük. A vajat a kakaóporral, a rumaromával, a tejjel és a baracklekvárral alaposan összedolgozzuk. Majd a félretett tésztaszéleket belemorzsoljuk a töltelékalapba és összekeverjük. A háromba vágott tésztát megkenjük, egymásra rétegezzük és betesszük a hűtőbe pihenni.

3. Lépés

A mázhoz a vizet a kristálycukorral és egy kis ecettel felforraljuk. A főzőedényből átöntjük egy keverőtálba, és addig kevergetjük lassan, míg ki nem fehéredik. Pár csepp piros ételfestéket keverünk bele. A pihentetett tésztákat kockákra vágjuk és egyenként leöntjük a mázzal, hagyjuk megdermedni és már kínálhatjuk is.

Reels

Új

Top kategóriák