HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Hagyományos töltött káposzta

Ez a klasszikus töltött káposzta recept nem hiányozhat a hagyományos ízek kedvelőinek receptgyűjteményéből, hiszen egy tányér kiadós és finom töltött káposztánál nincs jobb szívmelengető a hideg téli napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
160
  • 1 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 8 közepes káposztalevél savanyított Hozzáadott
  • 12 kg darált sertéshús Hozzáadott
  • 20 dkg kolozsvári szalonna Hozzáadott
  • 20 dkg kolbász Hozzáadott
  • 1 közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 20 dkg főtt rizs Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 tk Paprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 5 babérlevél Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 1 ek sertészsír Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

5 perc.
1. Lépés

A felcsíkozott kolozsvári szalonnát száraz serpenyőben megsütjük, majd a sütés során kiolvadt zsírban a felkockázott hagymát és a fokhagymát puhára pirítjuk.

2. Lépés

Egy nagy keverőtálban összekeverjük a darált sertéshúst, a főtt rizst, a pirított hagymát, a sót, a borsot, az őrölt köményt és a paprikát. Belekeverjük a sült szalonnadarabokat. A hozzávalókat kézzel alaposan összekeverjük, keverés közben a masszához 1 dl vizet adagolunk.

3. Lépés

Egy nagy fazék aljára rétegezzünk a savanyú káposzta egy részét, ezt megszórjuk babérlevéllel, ráteszünk egy réteg felszeletelt kolbászt és ezt lefedjük még egy kis savanyú káposztával.

4. Lépés

A káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel, és szépen sorban a savanyú káposzta réteg tetejére helyezzük. Erre jözet egy újabb réteg savanyú káposzta, babérlevél, és kolbász, és még egy kis káposzta.

5. Lépés

Ha maradt még töltelék, gombócokat formázunk belőle, és a káposzta tetejére helyezzük.

6. Lépés

Mindezt letakarjuk egy utolsó réteg káposztával, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egész káposztát ellepje. Alacsony lángon 2 órán át főzzük.

7. Lépés

Egy kis lábasban felolvasztunk egy evőkanál zsírt, rászórunk egy evőkanál lisztet, és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről, belekeverünk egy teáskanál paprikát, és ráöntjük a töltött káposztára. Az így készült rántást egy fakanál segítségével eloszlatjuk a káposztán.

8. Lépés

A töltött káposztát a kolbásszal és a gombócokkal együtt tálaljuk, a káposzta tetejére pedig tejfölt halmozunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek