HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Dreblow

Házi borjúmájas kolbász

Ez a finom borjúmájas kolbász a család kedvence, amit szívesen készítek újra és újra. Jellegzetes, mégis enyhe íze van, és az állaga finom krémes. Ez egy hagyományos recept, amely némi időt és erőfeszítést igényel, de mindenképpen megéri! Imádom a saját kolbászomat elkészíteni - olyan kielégítő érzés a kezemben tartani a kész terméket, és az íze semmihez sem fogható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g Borjúmáj Hozzáadott
  • 250 g Sertés hasa Hozzáadott
  • 250 g sertészsír Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 125 ml Borjúhúsleves Hozzáadott
  • Természetes burkolatok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A házi borjúmájas kolbász elkészítéséhez először hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Javaslom, hogy használjon fokhagymanyomót, hogy különösen finom fokhagymát kapjon, amely jól keveredik a többi hozzávalóval.

2. Lépés

A borjúmájat, a sertéshasat és a sertészsírt körülbelül 1 cm-es darabokra vágjuk. Fontos, hogy minden összetevő egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen főzhetők legyenek, és később a darálóban feldolgozhatók legyenek.

3. Lépés

Most tegye a májat, a sertéshasat és a sertészsírt egy serpenyőbe az apróra vágott hagymával és fokhagymával, öntse hozzá a húslevest, és forralja fel. Hagyjuk főni legalább 2 órán át. Úgy tapasztalom, hogy a hosszú főzési idő segít abban, hogy a hozzávalók íze igazán összeérjen és intenzívebbé váljon.

4. Lépés

Miután a húskeveréket megfőztük, hagyjuk kissé kihűlni, mielőtt a húsdarálóba tesszük. Javaslom, hogy kétszer darálja le, hogy igazán sima állagot kapjon, ami a borjúmájas kolbászra jellemző.

5. Lépés

Adjunk a darált keverékhez sót, borsot, majoránnát és kakukkfüvet, és alaposan keverjük össze.

6. Lépés

Alaposan tisztítsa meg a természetes burkolatokat kívül-belül folyó víz alatt. Ezután töltse a húskeveréket a megtisztított bélbe. Próbáljon meg nem beszorítani légbuborékokat, mert ezek később melegítéskor kipukkadhatnak, és károsíthatják a kolbászt.

7. Lépés

A töltött borjúmájas kolbászt körülbelül egy órán át főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezalatt a borjúmájas kolbász kemény és tartós lesz. Győződjön meg róla, hogy a kolbászok teljesen kihűltek, mielőtt felvágja őket.

Hasonló receptek

Tojásos tonhalkrém

Ez a tojásos tonhalkrém recept egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyszerű alternatívája lehet a szokásos szendvicssel töltőknek. Egészséges és ízletes.
S.Hanna
S.Hanna
Medvehagymapesto egyszerűen
Videorecept

Medvehagymapesto egyszerűen

Most a tavaszi időszakban mindenki medvehagymát gyűjt. Itt egy szuper recept a felhasználására.

Szilveszteri nyársak mozzarellával és chorizo kolbásszal

Ünnepelje az év végi fordulót ezekkel a finom és kreatív szilveszteri nyársakkal. Tökéletesek szilveszteri partijára és könnyen előkészíthetők és felszolgálhatók.

Hummus egyszerűen

A csicseriborsókrém talán meghökkentően hathat többeknek (bár leginkább a húskedvelők körében), de csupán egy esélyt kell neki adni. Mivel gyorsan elkészíthető, laktató és nem utolsó sorban egészséges éltelről van szó, hamar a rajongójává válik mindenki.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Skandináviai süllyedt lazac

A sült lazac az egyik abszolút kedvenc ételem, és gyakran készítettem már barátaimnak és családtagjaimnak. Ez a receptem sok kísérletezés és testreszabás eredménye. Az a csodálatos, hogy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, mégis annyira ízletes és lenyűgöző. Egy darab friss lazacfilét fűszeres pácban pácolunk, és két nap múlva már tálalható is.

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.
TASTElist
TASTElist
Sonkakrém
Videorecept

Sonkakrém

Próbálja ki ezt az egyszerű és fantasztikus sonkakrémet, amit már óvodában is ettem, és mindig a kedvenceim közé tartozott, ami még mindig igaz. Én debreceni sonkát és lágy sajtot használtam, de ez tényleg az Ön döntése.

Hasonló receptek

Tojásos tonhalkrém

Ez a tojásos tonhalkrém recept egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyszerű alternatívája lehet a szokásos szendvicssel töltőknek. Egészséges és ízletes.
S.Hanna
S.Hanna
Medvehagymapesto egyszerűen
Videorecept

Medvehagymapesto egyszerűen

Most a tavaszi időszakban mindenki medvehagymát gyűjt. Itt egy szuper recept a felhasználására.

Szilveszteri nyársak mozzarellával és chorizo kolbásszal

Ünnepelje az év végi fordulót ezekkel a finom és kreatív szilveszteri nyársakkal. Tökéletesek szilveszteri partijára és könnyen előkészíthetők és felszolgálhatók.

Hummus egyszerűen

A csicseriborsókrém talán meghökkentően hathat többeknek (bár leginkább a húskedvelők körében), de csupán egy esélyt kell neki adni. Mivel gyorsan elkészíthető, laktató és nem utolsó sorban egészséges éltelről van szó, hamar a rajongójává válik mindenki.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Skandináviai süllyedt lazac

A sült lazac az egyik abszolút kedvenc ételem, és gyakran készítettem már barátaimnak és családtagjaimnak. Ez a receptem sok kísérletezés és testreszabás eredménye. Az a csodálatos, hogy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, mégis annyira ízletes és lenyűgöző. Egy darab friss lazacfilét fűszeres pácban pácolunk, és két nap múlva már tálalható is.

Házi mandarin lekvár

Mindig is nagy rajongója voltam a lekvárnak, és már többször kísérleteztem különböző gyümölcsökkel. De a mandarin lekvár igazán kiemelkedik. Olyan élénk, citrusos íze van, ami egyszerűen feldobja a pirítóst, a süteményt vagy a joghurtot, amihez hozzáadod. Ezzel a recepttel a leghidegebb évszakban is élvezheted a téli frissességet.
TASTElist
TASTElist
Sonkakrém
Videorecept

Sonkakrém

Próbálja ki ezt az egyszerű és fantasztikus sonkakrémet, amit már óvodában is ettem, és mindig a kedvenceim közé tartozott, ami még mindig igaz. Én debreceni sonkát és lágy sajtot használtam, de ez tényleg az Ön döntése.

Reels

Új