Forrás: Pixabay
Házi kenyér recept
Azoknak akik az üzletek kényelmét kikerülve, szeretnék saját maguk otthon megsütni a napi kenyeret.
Hozzávalók
- 500 g fehér liszt és ami a formázáshoz kell
- 2 tk só
- 1 Csomag élesztő
- 3 evőkanál olívaolaj
- 300 ml víz
Eljárás
Egy nagy tálban keverjünk össze 500 g lisztet, 2 teáskanál sót és egy csomag élesztőt .
Készítsünk mélyedést a közepébe, majd öntsünk bele 3 evőkanál olívaolajat és 300 ml vizet. Gyúrjuk össze.
Fordítsuk ki egy lisztezett munkafelületre, és dagasszuk további 10 percig.
Ezt követően tegyük egy, kissé kiolajozott tálba, és takarjuk le konyharuhával. 1 óra alatt a duplájára nő.
A kelesztés után még gyúrjunk egyet a tésztán, és formáljuk a kívánt alakúra, majd fektessük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, ahol további egy órát kelesztjük.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
A kenyér tetejét még szórjuk meg egy kevés liszttel, és vagdossuk be.
Körülbelül 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.