:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/NbImQGeTzG4wnuyU5n_6/491c18ac9cfddd021f85fd664e01b4.png)
Házi málnaszörp
A mennyei malnaszörp tökéletes frissítő forró nyári napokra. A friss gyümölcsök által kreált frissességgel és a cukorral készített szirup ízével ez egy igazi nyári csemege, amely még a legmelegebb napon is hűsít.
Hozzávalók
- 600 g friss málna
- 1 l víz
- 500 g kristálycukor
- 1 citrom leve
Eljárás
Mossuk meg és tisztítsuk meg a málnát, majd tegyük félre.
Egy nagy lábasban keverjük össze a vizet és a cukrot, majd forraljuk fel.
Amikor a cukor feloldódott és a szirup sűrűsödik, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a málnát.
Helyezzük vissza a lábast a tűzre, majd főzzük tovább 15 percig, vagy amíg a málna teljesen össze nem szakad.
Távolítsuk el a lábast a tűzről, majd engedjük lehűlni a szirupot.
A lehűlt szirupot szűrjük át egy szitán, majd adjuk hozzá a citrom levét.
Töltsük az elkészült malnaszörpöt sterilizált üvegbe és tartsuk hűtőszekrényben.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/qDsKSKJ5QrgfQkD0awxQ/d7a68ca671411693b33b087106e453.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rv_UR9FVX1I8_4nJ8wLC/722f41239053b3290cdaaf5ad91a23.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/j-xnqy3ofeOcl05Q2u92/a0524493ec1b1ac7e410fb2412a09c.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Yc9-q8i2NdqXFCk_Ms9/2f14d6766c35bcac836ff7027fa373.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OemghRfifUu7fzlvWliU/1d5024f51912e814fb35b7972c3c44.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AJLG-N2WVJ06Gd6M-7Nu/185e958afa268c2be7bc2738397f06.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/hHv2fBnNGcl80y7CeutS/1ea81fd3051676a4570be1514c270b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RMF43z6wVLWzFNVlliWl/35976c04b9ad83012f371bce442d90.jpeg)












