HIRDETŐ

Házi somlói galuska

Ez a recept egy finom, diós és rumos édesség, ami tökéletes választás a családi vacsorákhoz vagy a cukrászdában való fogyasztáshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 kg liszt Hozzáadott
  • 12 csomag élesztő Hozzáadott
  • 12 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 Csésze vaj Hozzáadott
  • 12 Csésze darált dió Hozzáadott
  • 14 Csésze rum Hozzáadott
  • 1 csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tejföl Hozzáadott
  • 12 Csésze tejszín Hozzáadott
  • a cukor szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, a meleg tejet, és egy tojást. Jól összegyúrjuk, és fedő alatt pihentetjük, amíg duplájára nem kel.

2. Lépés

A vajat, a diót, a rumot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a tejszínt egy tálban összekeverjük.

3. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a vajas-diós masszával megtöltjük.

4. Lépés

A töltelékkel megtöltött tésztát feltekerjük, és formázzuk a tésztát a kívánt formára.

5. Lépés

Ismét meleg helyen kelesztjük, míg a tészta megnő.

6. Lépés

Forró olajban aranybarnára sütjük, és cukorral megszórva tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új