HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: rodeopix

Házi vaj

Ez a recept megtanítja, hogyan készíthet házi vajat egyszerű alapanyagokból, anélkül, hogy bonyolult eszközökre lenne szükség. A házi vaj finomabb és egészségesebb, mint a bolti. Ráadásul a készítési folyamata is nagyon jutalmazó!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 ml Smetana Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tegye a tejszínt tiszta pohárba, és szorosan zárja le.

2. Lépés

Hagyja a poharat szobahőmérsékleten 6-8 órán át, hogy a tejszín megsavanyodjon.

3. Lépés

Miután a tejszín megsavanyodott, tegye be a hűtőbe 12 órára.

4. Lépés

12 óra elteltével a hűtőben vegyen elő egy poharat és kezdje el erőteljesen rázni. Ez a folyamat körülbelül 15-20 percig tart.

5. Lépés

Akkor tudja, hogy a vaj kész, amikor a pohárban darabokban megjelenik a kemény vaj.

6. Lépés

Helyezze a kész vajat szűrőbe, és hagyja lecsepegni. Tegye félre a kiválasztott folyadékot (aludttej), amit a későbbi receptekben fel lehet használni.

7. Lépés

Helyezze a vajat hideg vízbe, és keverje össze, hogy eltávolítsa a maradék tejszínt. Ismételje meg ezt a műveletet, amíg a víz tiszta nem lesz.

8. Lépés

Vegye a vajat, helyezze be egy edénybe, és szorosan nyomja össze. A vaj most készen áll a használatra!

Hasonló receptek

Egyszerű olasz friss bruschetta

Ez lett az én go-to előétel a családi összejövetelek és baráti összejövetelek minden alkalommal. Nem csicsás, de hihetetlenül ízletes, és biztos, hogy minden egyes falatnál szép emlékeket szerez.

Friss uborka becsomagolt zöldség tekercs

Szeretem ezt a receptet az egyszerűsége és frissessége miatt, nem beszélve a látványáról.

Hiteles német forró burgonyasaláta

Ez a Németországból származó, kiadós kényelmi étel a családi összejövetelek és az újévi ünnepségek abszolút közönségkedvenc étele.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Friss saláta öntettel

Hagyományos recept a régmúlt időkből fejes salátához édes-savanyú öntettel.

Klasszikus padlizsánkrém recept

A klasszikus padlizsánkrém egy hagyományos magyar étel, amely padlizsánból, hagymából, fokhagymából, olívaolajból és fűszerekből készül.

Körte fagyasztása

A közelmúltban vettem saját kezembe a gyümölcsök fagyasztásának stábaját, és minthogy a kertünkben rengeteg körte terem, gondoltam, hogy fagyasztással tartósíthatom a termést. Az alábbiakban leírt módszerrel hatékony és egyszerű lehet a gyümölcsök hosszú távú megőrzése.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Hasonló receptek

Egyszerű olasz friss bruschetta

Ez lett az én go-to előétel a családi összejövetelek és baráti összejövetelek minden alkalommal. Nem csicsás, de hihetetlenül ízletes, és biztos, hogy minden egyes falatnál szép emlékeket szerez.

Friss uborka becsomagolt zöldség tekercs

Szeretem ezt a receptet az egyszerűsége és frissessége miatt, nem beszélve a látványáról.

Hiteles német forró burgonyasaláta

Ez a Németországból származó, kiadós kényelmi étel a családi összejövetelek és az újévi ünnepségek abszolút közönségkedvenc étele.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Friss saláta öntettel

Hagyományos recept a régmúlt időkből fejes salátához édes-savanyú öntettel.

Klasszikus padlizsánkrém recept

A klasszikus padlizsánkrém egy hagyományos magyar étel, amely padlizsánból, hagymából, fokhagymából, olívaolajból és fűszerekből készül.

Körte fagyasztása

A közelmúltban vettem saját kezembe a gyümölcsök fagyasztásának stábaját, és minthogy a kertünkben rengeteg körte terem, gondoltam, hogy fagyasztással tartósíthatom a termést. Az alábbiakban leírt módszerrel hatékony és egyszerű lehet a gyümölcsök hosszú távú megőrzése.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Reels

Új