HIRDETŐ

Forrás: juefraphoto from Getty Images

Hideg sajttorta mascarponéval és eperrel

A hideg sajttorta mascarponéval és eperrel tökéletes desszert a nyárra. Nem kell sütni, egyszerűen elkészíthető, az eper pedig egyedülállóan gyümölcsös ízt ad neki. A mascarpone sajt használatának köszönhetően a sajttorta íze finom és krémes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 230 g Kekszek Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 500 g mascarpone sajt Hozzáadott
  • 1 üveg Porcukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 2 teáskanál Zselatinok Hozzáadott
  • 4 kanalak forró víz Hozzáadott
  • 300 g Friss eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

270 perc.
1. Lépés

A kekszet apróra daráljuk (használhatunk turmixgépet). Olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a darált keksszel.

2. Lépés

Ez a keverék lesz a sajttorta alapja. Terítsük el a tortaforma alján, és alaposan gyúrjuk össze.

3. Lépés

Oldjuk fel a zselatint forró vízben, és tegyük félre hűlni. Közben keverjük össze a mascarponét a porcukorral. Adjuk hozzá a citromhéjat és a vaníliakivonatot.

4. Lépés

Adja a kihűlt zselatint a krémsajtos keverékhez, keverje alaposan össze, majd öntse a kekszes alapra.

5. Lépés

Az epret megmossuk, félbevágjuk, és a sajttorta tetejére rendezzük.

6. Lépés

Tegye a sajttortát legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt díszítse további eperrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

484 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

943 receptek

Desszert

1909 receptek

Húsételek

1195 receptek

Gyors ételek

2051 receptek

Vacsora

1621 receptek

Sütemények

827 receptek