HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk egyszerű Jersey karamellát

Ezek a házi Jersey karamellák belül puhák és ragacsosak, míg kívülről kissé keményebbek, ami érdekes textúrát kölcsönöz az ízlelőbimbóknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
60
  • 395 gms Cukrozott sűrített tejkonzervet Hozzáadott
  • 1 csésze Puha barna cukor Hozzáadott
  • 2 EL Arany szirup Hozzáadott
  • 125 gms Sótlan vaj, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vanília kivonat vagy esszencia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük egy 20 cm-es négyzet alakú tortaforma zsírozásával, és béleljük ki sütőpapírral. Így később könnyedén kivehetjük a karamellákat, miután megdermedtek.

2. Lépés

Egy közepes vagy nagyobb méretű lábasban alacsony hőfokon keverje össze a cukrozott sűrített tejet, a barna cukrot, az aranyszirupot és a vajat. Ha alacsony hőfokon tartod, megakadályozhatod, hogy a cukor megégjen, és tönkretegye a karamellt.

3. Lépés

Keverjük ezt a finom keveréket körülbelül 10 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ügyeljünk arra, hogy a serpenyő alját mindig kaparjuk le, hogy a cukorkristályok ne ragadjanak le.

4. Lépés

Növelje a hőfokot közepesre, és keverje a keveréket további 15 percig, amíg a keverék besűrűsödik és aranybarnára sül.

5. Lépés

Vegye le a serpenyőt a tűzről, most adja hozzá a vaníliát. Keverje ezt addig, amíg jól össze nem áll. Ez fokozza az ízprofilt, és hozzáad egy csipetnyi vaníliát, amely gyönyörűen párosul a karamellel.

6. Lépés

Öntse ezt a keveréket az előkészített tepsibe, egyenletesen oszlassa el egy kanál hátuljával, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.

7. Lépés

Ha kihűlt, tegyük a hűtőbe kb. 2 órára, vagy amíg megszilárdul. Ez a lépés elengedhetetlen, ne hagyjuk ki! Azt szeretné, ha a karamell teljesen megdermedne, mielőtt megpróbálná négyzetekre vágni.

8. Lépés

Ha megdermedt, a sütőpapír segítségével emelje ki a tepsiből. Vágja kis négyzetekre, kb. 2 cm-es darabokra, és már tálalható is.

9. Lépés

Egy utolsó tipp! Tárolja ezeket légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben. Akár egy hétig is eltartható, de kétlem, hogy ennyi ideig kitartana!

Hasonló receptek

Crème brűlée au thermomix

Évek óta készítem ezt a crème brulée receptet hű barátommal, a Thermomix-szel. Az eredmény mindig egyenletes és finom. A sima, krémes állag, a ropogós karamellás kéreg és az egyszerű, de klasszikus ízek teszik ezt a desszertet az egyik kedvencemmé.

Csokoládé fondü

Ez a csokoládéfondü recept az egyik abszolút kedvenc desszertem különleges alkalmakra vagy hangulatos estékre. Nem hiányozhat egyetlen romantikus vacsoraasztalról sem. Számtalanszor készítettem már családtagoknak és barátoknak, és mindig elragadó kritikákat kaptam. Az olvasztott csokoládé és a friss gyümölcsök kombinációja egyszerűen verhetetlen, az elkészítése pedig meglepően egyszerű.

Finom házi karácsonyi mályvacukor

Nem csak elkészíteni szórakoztató ezeket a karácsonyi mályvacukrokat, de könnyű és pelyhes textúrájuk egy leheletnyi mentával vagy fahéjjal kombinálva biztosan örömet fog okozni az ünnepi szezonban.

Készítsen saját csokoládé gyümölcsöt

Ezek a csokoládégyümölcsök minden csokoládé- és gyümölcsrajongó számára valóra vált álom. Ezt a receptet először néhány évvel ezelőtt készítettem el, amikor egy könnyű, mégis édes és csokoládés desszertet kerestem. Azóta is a partik állandó kedvencei, és a vendégeim abszolút sikere.

Lokum vagy szultánkenyér, a török csemege

Én már sokszor elkészítettem ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt. A gyümölcsök, diófélék és rózsavíz ízvilága egyszerűen ellenállhatatlan. Próbáljátok ki ti is! Az elkészítés során a legfontosabb, hogy óvatosan keverjük el a hozzávalókat, hogy a fehérje habja ne essen össze.

Házi almás zsebek leveles tésztával

Ki ne szeretné őket, a ropogós almás zsebeket ropogós leveles tészta bevonattal? Ezek a házi készítésű almás zsebek abszolút csúcspontok és az egyik személyes kedvencem. Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, és minden alkalommal igazi csemege. Szóval gyűrd fel az ingujjadat, és láss neki!

Almakaramell

Az Almakaramell egy ínycsiklandó desszert, amit friss, roppanós almákból, édes karamell krémmel és egy kis fahéjjal készítünk.

Túrógombóc recept

A túrógombóc egy hagyományos magyar édesség, amelyet leggyakrabban desszertként fogyasztunk.

Hasonló receptek

Crème brűlée au thermomix

Évek óta készítem ezt a crème brulée receptet hű barátommal, a Thermomix-szel. Az eredmény mindig egyenletes és finom. A sima, krémes állag, a ropogós karamellás kéreg és az egyszerű, de klasszikus ízek teszik ezt a desszertet az egyik kedvencemmé.

Csokoládé fondü

Ez a csokoládéfondü recept az egyik abszolút kedvenc desszertem különleges alkalmakra vagy hangulatos estékre. Nem hiányozhat egyetlen romantikus vacsoraasztalról sem. Számtalanszor készítettem már családtagoknak és barátoknak, és mindig elragadó kritikákat kaptam. Az olvasztott csokoládé és a friss gyümölcsök kombinációja egyszerűen verhetetlen, az elkészítése pedig meglepően egyszerű.

Finom házi karácsonyi mályvacukor

Nem csak elkészíteni szórakoztató ezeket a karácsonyi mályvacukrokat, de könnyű és pelyhes textúrájuk egy leheletnyi mentával vagy fahéjjal kombinálva biztosan örömet fog okozni az ünnepi szezonban.

Készítsen saját csokoládé gyümölcsöt

Ezek a csokoládégyümölcsök minden csokoládé- és gyümölcsrajongó számára valóra vált álom. Ezt a receptet először néhány évvel ezelőtt készítettem el, amikor egy könnyű, mégis édes és csokoládés desszertet kerestem. Azóta is a partik állandó kedvencei, és a vendégeim abszolút sikere.

Lokum vagy szultánkenyér, a török csemege

Én már sokszor elkészítettem ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt. A gyümölcsök, diófélék és rózsavíz ízvilága egyszerűen ellenállhatatlan. Próbáljátok ki ti is! Az elkészítés során a legfontosabb, hogy óvatosan keverjük el a hozzávalókat, hogy a fehérje habja ne essen össze.

Házi almás zsebek leveles tésztával

Ki ne szeretné őket, a ropogós almás zsebeket ropogós leveles tészta bevonattal? Ezek a házi készítésű almás zsebek abszolút csúcspontok és az egyik személyes kedvencem. Könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, és minden alkalommal igazi csemege. Szóval gyűrd fel az ingujjadat, és láss neki!

Almakaramell

Az Almakaramell egy ínycsiklandó desszert, amit friss, roppanós almákból, édes karamell krémmel és egy kis fahéjjal készítünk.

Túrógombóc recept

A túrógombóc egy hagyományos magyar édesség, amelyet leggyakrabban desszertként fogyasztunk.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek