HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hogyan készítsünk finom citromos csirke francaise-t

Ez az egyik kedvenc ételem, amikor különleges élvezetet szeretnék nyújtani a családomnak. A krémes tojásos tésztában pácolt, citromos mártással rétegezett, gyönyörűen sült csirke mindig lenyűgöz. Higgye el, ha egyszer megkóstolja ezt a pikáns Chicken Francaise-t, fel fogja venni a kedvenc receptjei közé.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csont nélküli csirkemell Hozzáadott
  • 12 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • 2 EL tej Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 3 EL olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EL vaj Hozzáadott
  • 1 csésze Csirkeleves Hozzáadott
  • 1 Citrom, leve Hozzáadott
  • 14 csésze friss petrezselyem, finomra vágva Hozzáadott
  • Citromszeletek a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdje a csirkemell előkészítésével. Elég vékonynak kell lennie ahhoz, hogy zsenge legyen és egyenletesen süljön. Ha túl vastag, óvatosan szeletelje fel vízszintesen, vagy klopfolja kb. 1/4-1/2 hüvelyk vastagságúra.

2. Lépés

Egy sekély tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a tejjel. Ez a kétlépcsős bevonat csodálatos ízt és textúrát ad a csirkének, ezért semmiképpen se hagyjuk ki.

3. Lépés

Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat. Amíg várjuk, hogy felforrósodjon, minden csirkedarabot megmártunk a lisztes keverékben, majd a tojásos keverékben, ügyelve arra, hogy teljesen bevonja.

4. Lépés

Adjuk hozzá a vajat a serpenyőbe. Amint megolvadt, adjuk hozzá a csirkedarabokat. Ne zsúfolja túl a serpenyőt; lehet, hogy több részletben kell főzni. Süsse mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára sül. A készség kiszúrásának módja a szép, ropogós aranyszín, miközben biztos, hogy átsült.

5. Lépés

Tegye át a csirkét egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben adjuk hozzá a csirkelevest és a citromlevet, és jól keverjük össze, hogy a serpenyőt leolvadjon. Forralja fel, és pár percig hagyja, hogy kissé lecsengjen.

6. Lépés

Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, és kanalazzuk rá a mártást. Adjunk hozzá friss, apróra vágott petrezselymet, és díszítsük citromszeletekkel.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek