HIRDETŐ

Forrás: Wikipedia

Hortobágyi húsos palacsinta

Hagyományosan a hortobágyi húsos palacsinta maradék pörköltből készül, de számtalan változata létezik. Egy dolog azonban biztos: minél több rajta a szósz, annál jobb!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Palacsinta:

  • 20 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 112 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 ek olaj Hozzáadott
  • étolaj palacsinták kisütéséhez Hozzáadott

Töltelék:

  • 12 kg csirke comb vagy mell Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 1 nagy adag tejföl g Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A meghámozott hagymát apróra vágjuk. A húst apró kockákra vágjuk. A megtisztított paprikát és paradicsomot is vágjuk kisebb kockákra.

2. Lépés

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd ha már üveges, szórjuk rá a paprikát, majd adjuk hozzá a húst. Alapos keverés után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy kicsit főni, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Az egészet felöntjük bő vízzel, és lefedve 30-35 percig főzzük.

3. Lépés

A pörköltbe belekeverjük a tejföl egy részét, de a palacsinta tetején hagyjunk annyit a díszítéshez. A megfőtt húst lecsepegtetjük.

4. Lépés

A palacsinták elkészítéséhez a tojásokat egy tálba törjük és alaposan felverjük.

5. Lépés

Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a szénsavas vizet. Ha túl sűrű a tészta, adjunk hozzá egy kevés szénsavas vizet. Adjuk hozzá a sót és az olajat is, és hagyjuk állni a tésztát fél órát.

6. Lépés

Öntsünk egy kis mennyiségű olajat egy serpenyőbe vagy serpenyőbe, melegítsük fel, majd fel, süssük ki a palacsintákat.

7. Lépés

Tegyük a húst a palacsinták belsejébe, és hajtogassuk őket össze, táska formára. A pörkölt mártást ráöntjük és tejföllel tálaljuk.

Reels

Új

Top kategóriák