HIRDETŐ

Forrás: Wikipedia

Hortobágyi húsos palacsinta

Hagyományosan a hortobágyi húsos palacsinta maradék pörköltből készül, de számtalan változata létezik. Egy dolog azonban biztos: minél több rajta a szósz, annál jobb!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Palacsinta:

  • 20 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 112 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 ek olaj Hozzáadott
  • étolaj palacsinták kisütéséhez Hozzáadott

Töltelék:

  • 12 kg csirke comb vagy mell Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 1 nagy adag tejföl g Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 db Paprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A meghámozott hagymát apróra vágjuk. A húst apró kockákra vágjuk. A megtisztított paprikát és paradicsomot is vágjuk kisebb kockákra.

2. Lépés

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd ha már üveges, szórjuk rá a paprikát, majd adjuk hozzá a húst. Alapos keverés után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy kicsit főni, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Az egészet felöntjük bő vízzel, és lefedve 30-35 percig főzzük.

3. Lépés

A pörköltbe belekeverjük a tejföl egy részét, de a palacsinta tetején hagyjunk annyit a díszítéshez. A megfőtt húst lecsepegtetjük.

4. Lépés

A palacsinták elkészítéséhez a tojásokat egy tálba törjük és alaposan felverjük.

5. Lépés

Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a szénsavas vizet. Ha túl sűrű a tészta, adjunk hozzá egy kevés szénsavas vizet. Adjuk hozzá a sót és az olajat is, és hagyjuk állni a tésztát fél órát.

6. Lépés

Öntsünk egy kis mennyiségű olajat egy serpenyőbe vagy serpenyőbe, melegítsük fel, majd fel, süssük ki a palacsintákat.

7. Lépés

Tegyük a húst a palacsinták belsejébe, és hajtogassuk őket össze, táska formára. A pörkölt mártást ráöntjük és tejföllel tálaljuk.

Hasonló receptek

Hortobágyi palacsinta recept

Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni a hortobágyi palacsintát és a tölteléket, az összeállítástól a tálalásig. Kezdjünk is hozzá!

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Szívderítő burgonya darált palacsinta serpenyő

Ez egy kiadós és laktató étel, amelyet gyakran készítek, ha sok burgonyám van. A darált hús gyönyörűen keveredik a ropogósra sült burgonyával, és a végén friss metélőhagyma teszi teljessé. Ez egy egyszerű klasszikus, amely mindig nagy sikert arat, akár otthon, akár a barátoknál, akár partikon.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
Ebina
Ebina
Bakonyi sertésszelet
Videorecept

Bakonyi sertésszelet

Egy régi kedvenc, amelyet nokedlivel, vagy rizzsel szokás felszolgálni. Vasárnapi ebédre tökéletes.

Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel

Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.

Eredeti olasz Cannelloni rakott tészta

Ez a cannelloni rakott étel egy olyan étel, amelyet évek óta készítek, és mindig szívesen teszem az asztalra. Csodálatos elkészíteni, majd a kívánt időben a sütőben megsütni. A paradicsomszósz fűszerességének, a béchamel mártás krémességének és a darált hússal töltött cannelloni pikáns ízének kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Hasonló receptek

Hortobágyi palacsinta recept

Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni a hortobágyi palacsintát és a tölteléket, az összeállítástól a tálalásig. Kezdjünk is hozzá!

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Szívderítő burgonya darált palacsinta serpenyő

Ez egy kiadós és laktató étel, amelyet gyakran készítek, ha sok burgonyám van. A darált hús gyönyörűen keveredik a ropogósra sült burgonyával, és a végén friss metélőhagyma teszi teljessé. Ez egy egyszerű klasszikus, amely mindig nagy sikert arat, akár otthon, akár a barátoknál, akár partikon.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
Ebina
Ebina
Bakonyi sertésszelet
Videorecept

Bakonyi sertésszelet

Egy régi kedvenc, amelyet nokedlivel, vagy rizzsel szokás felszolgálni. Vasárnapi ebédre tökéletes.

Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel

Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.

Eredeti olasz Cannelloni rakott tészta

Ez a cannelloni rakott étel egy olyan étel, amelyet évek óta készítek, és mindig szívesen teszem az asztalra. Csodálatos elkészíteni, majd a kívánt időben a sütőben megsütni. A paradicsomszósz fűszerességének, a béchamel mártás krémességének és a darált hússal töltött cannelloni pikáns ízének kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

605 receptek

Olcsó ételek

329 receptek

Húsételek

736 receptek

Desszert

1208 receptek

Mascarpone

72 receptek

Ebéd

1524 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1176 receptek

Reggeli

188 receptek