HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Pexels

Kakaós kelt kalács

Jól illik hozzá egy csésze házi készítésű forró kakaó vagy egy pohár hideg tej. Tippemként ajánlom, hogy magvakat (mák, szezámmag) is szórhatunk a tetejére a tojással való lekenés előtt, ettől ropogósabb és izgalmasabb lesz a kalács fogyasztása.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott
  • 10 g friss élesztő Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 150 g kakaópor Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás a lekenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet egy nagy tálba szórjuk, a közepébe mélyedést csinálunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Vigyázat, az élesztő érintkezése a sóval a kelesztési folyamatot gátolhatja, ezért ne kerüljön közvetlen kapcsolatba vele.

2. Lépés

A vajat a tejjel és a cukorral összeolvasztjuk, és langyosra hűtjük. A vajas-tejes keveréket az élesztőre öntjük, majd hozzáadjuk a tojást is. Ezt a lépést nem szabad elkapkodni, a túl meleg folyadék az élesztő halálát okozhatja.

3. Lépés

Keverjük össze a hozzávalókat, és jól dolgozzuk össze a tésztát, hogy az összeálljon. Ha a tészta túl ragadós maradna, egy kevés liszttel korrigálhatjuk, ha pedig túl száraz, egy kevés tejjel. Sosincs két egyforma tészta, van, hogy a liszt, a tojás mérete vagy a vaj mennyisége miatt kell korrigálni.

4. Lépés

Meleg, huzatmentes helyen letakarva a tésztát kb. 1 órán át kelesztjük.

5. Lépés

A kakaóport és a porcukrot összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a kakaós keverékkel megszórjuk.

6. Lépés

A tésztát feltekerjük, majd 1 cm vastag darabokra vágjuk, a darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

7. Lépés

A kelt darabokat lekenjük egy felvert tojással, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 fok) kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Hasonló receptek

Klasszikus Gyümölcstorta Házilag

A klasszikus gyümölcstorta egy hagyományos desszert, amely gyakran készül ünnepek vagy különleges alkalmak alkalmával. A torta alapja egy finom, könnyű piskóta, amelyet rumos sziruppal leöntünk.

Könnyű Kevert Cseresznyés Pite

Ez a kevert cseresznyés pite egy hihetetlenül finom és könnyű desszert, amely két különböző tésztagyűrű egyesítésével jön létre. A pite tölteléke cseresznyéből és vaníliakrémből áll, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást.

Kakaós csiga leveles tésztából

A kakaós csiga leveles tésztából egy igazán finom és gyors sütemény, amit könnyű elkészíteni. A leveles tészta kívül ropogós, belül pedig puha és lágy lesz, a kakaós töltelék pedig igazán gazdag ízt kölcsönöz a süteménynek.

Csokoládétorta

Babka kávéval vagy teával. Egy finom délutánt köthetsz össze a desszerteddel. A kókusz és a csokoládé kombinációja sosem unalmas.

Puha kakaós kalács

A puha kakaós kalács az egyik családi kedvencem, amelyet anyukám mindig elhozott nekünk hétvégén. A benne lévő kakaó azonban teszi különlegessé. A receptje egyszerű, de pár apróság figyelembevételével még finomabb lehet. Úgyhogy olvass tovább!

Joghurtos kakaós kevert süti

Imádom ezt a joghurtos kakaós kevert süteményt, mert olyan finom és könnyen elkészíthető! Az csak a hab a tortán (vagy inkább a joghurton a sütiben?), hogy gyorsan összeállítható, és annyira szeretnek rajta a gyerekek, hogy alig várnak a felszeletelésre.

Kakaós csiga

A Kakaós csiga egy népszerű hagyományos magyar desszert, amit általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A finom, élesztős tésztát vastag kakós töltelék borítja. Nagyszerű partner egy csésze tejjel vagy kávéval.

Barna teszta

Egyszerű és gyors kakaós sütemény recept, amit leöntesz csokoládéval vagy megszórhatod cukorral.

Hasonló receptek

Klasszikus Gyümölcstorta Házilag

A klasszikus gyümölcstorta egy hagyományos desszert, amely gyakran készül ünnepek vagy különleges alkalmak alkalmával. A torta alapja egy finom, könnyű piskóta, amelyet rumos sziruppal leöntünk.

Könnyű Kevert Cseresznyés Pite

Ez a kevert cseresznyés pite egy hihetetlenül finom és könnyű desszert, amely két különböző tésztagyűrű egyesítésével jön létre. A pite tölteléke cseresznyéből és vaníliakrémből áll, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást.

Kakaós csiga leveles tésztából

A kakaós csiga leveles tésztából egy igazán finom és gyors sütemény, amit könnyű elkészíteni. A leveles tészta kívül ropogós, belül pedig puha és lágy lesz, a kakaós töltelék pedig igazán gazdag ízt kölcsönöz a süteménynek.

Csokoládétorta

Babka kávéval vagy teával. Egy finom délutánt köthetsz össze a desszerteddel. A kókusz és a csokoládé kombinációja sosem unalmas.

Puha kakaós kalács

A puha kakaós kalács az egyik családi kedvencem, amelyet anyukám mindig elhozott nekünk hétvégén. A benne lévő kakaó azonban teszi különlegessé. A receptje egyszerű, de pár apróság figyelembevételével még finomabb lehet. Úgyhogy olvass tovább!

Joghurtos kakaós kevert süti

Imádom ezt a joghurtos kakaós kevert süteményt, mert olyan finom és könnyen elkészíthető! Az csak a hab a tortán (vagy inkább a joghurton a sütiben?), hogy gyorsan összeállítható, és annyira szeretnek rajta a gyerekek, hogy alig várnak a felszeletelésre.

Kakaós csiga

A Kakaós csiga egy népszerű hagyományos magyar desszert, amit általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A finom, élesztős tésztát vastag kakós töltelék borítja. Nagyszerű partner egy csésze tejjel vagy kávéval.

Barna teszta

Egyszerű és gyors kakaós sütemény recept, amit leöntesz csokoládéval vagy megszórhatod cukorral.

Reels

Új