Forrás: Pixabay: congerdesign
Kandírozott narancshéj
Kandírozott narancshéj készítését nagy örömmel és sok szeretettel minden Karácsonykor vállalom. A tél illatainak és ízeinek játéka, az édeskés narancs illata betölti a konyhát.
Hozzávalók
- 3 érett narancs felvágva
- 1 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze víz
- extra cukor a meghintéshez
Eljárás
A narancsokat alaposan mosd meg, majd vágd fel őket vékony szeletekre.
Egy nagy lábosban forralj fel vizet, majd tedd bele a narancsszeleteket, és főzd őket kb. 15 percig. Jó tanács: ezzel a lépéssel eltávolítod a keserű ízt.
Szűrd le a narancsszeleteket, és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.
Egy másik lábosban keverd össze a cukrot és a vizet, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ebben a cukorszirupban főzd a narancsszeleteket alacsony hőfokon, amíg átlátszóvá nem válnak, ez kb. 2-3 órát vesz igénybe. Ne siesd el, ez a lépés adja a narancshéjnak az édes, kandírozott textúrát.
A narancsszeleteket tedd sütőpapírral bélelt tálca vagy edényre, majd hintsd meg őket vékonyan extra cukorral, és hagyd száradni egy éjszakát.