HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Kandírozott narancshéj

Kandírozott narancshéj készítését nagy örömmel és sok szeretettel minden Karácsonykor vállalom. A tél illatainak és ízeinek játéka, az édeskés narancs illata betölti a konyhát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 érett narancs felvágva Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze víz Hozzáadott
  • extra cukor a meghintéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A narancsokat alaposan mosd meg, majd vágd fel őket vékony szeletekre.

2. Lépés

Egy nagy lábosban forralj fel vizet, majd tedd bele a narancsszeleteket, és főzd őket kb. 15 percig. Jó tanács: ezzel a lépéssel eltávolítod a keserű ízt.

3. Lépés

Szűrd le a narancsszeleteket, és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.

4. Lépés

Egy másik lábosban keverd össze a cukrot és a vizet, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ebben a cukorszirupban főzd a narancsszeleteket alacsony hőfokon, amíg átlátszóvá nem válnak, ez kb. 2-3 órát vesz igénybe. Ne siesd el, ez a lépés adja a narancshéjnak az édes, kandírozott textúrát.

5. Lépés

A narancsszeleteket tedd sütőpapírral bélelt tálca vagy edényre, majd hintsd meg őket vékonyan extra cukorral, és hagyd száradni egy éjszakát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új