HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Káposztás tészta

A káposztás tészta egy klasszikus Közép-európai étel. Érdekessége, hogy van aki sósan, és van aki cukorral szereti fogyasztani.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 225 g tészta Hozzáadott
  • 12 Fej káposzta Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • Só bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Egy lábasban pároljuk üvegesre a felkockázott hagymát az olajon.

2. Lépés

Eközben csíkozzuk fel a káposztát.

3. Lépés

Amikor a hagyma elkezd enyhén pirulni, szórjuk rá a káposztát. Öntsük fel 1/4 csésze vízzel, és hintsünk rá egy csipet sót. Pároljuk tovább a káposztát kb. 15 percig, amíg megpuhul.

4. Lépés

Eközben egy másik fazékban főzzük meg a tésztánkat. Amikor elkészült, szűrjük le.

5. Lépés

Amikor a káposzta megpuhult, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a tésztát. Keverjük össze a vajjal, sóval és borssal, és melegen tálaljuk.

Reels

Új

Top kategóriák