HIRDETŐ

Karamell mousse

Hadd mutassam meg, hogyan készítsem el ezt a mennyei édességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 ml Tejszín Hozzáadott
  • 150 g barna cukor Hozzáadott
  • 3 tojás sárgája Hozzáadott
  • 2 teáskanál Zselatin Hozzáadott
  • 80 ml víz Hozzáadott
  • karamell szósz a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is, egy kisebb tálban beáztatom a zselatint hideg vízben. Érdemes a zselatint legalább 10 percre beáztatni, hogy biztosan feloldódjon.

2. Lépés

Egy másik nagyobb edényben elkezdem a tejszín felmelegítését. Fontos, hogy lassú tűzön melegítsem és közben állandóan kevergessem, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Amikor a tejszín már meleg, hozzáadom a barna cukrot. A cukor addig keverem, amíg teljesen fel nem olvad. Ekkor hozzáadom a tojás sárgáját és gyorsan keverni kell, hogy a tojás ne kezdjen el főni.

4. Lépés

Majd add hozzá a beáztatott és jól kinyomkodott zselatint. Ezzel a módszerrel a mousse tökéletesen sima és habos lesz.

5. Lépés

A vegyes edényt leveszem a tűzről és hagyom, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Ezután félreteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen.

6. Lépés

Tálalásnál díszíthetjük karamell szósszal, így lesz a desszertünk igazán látványos és ízletes.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek