HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Shy_Photographer

Kedvenc Libasült

A libasült az egyik kedvenc húsételünk a családban, melyet általában hétvégeken szoktunk elkészíteni, amikor az egész család otthon van. Sokszor a nagymamám receptje alapján dolgozom, aki nagyon nagy hangsúlyt fektetett a liba alapos sózására és a bőre alá töltött fűszerekre.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Minden liba Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 3 Szál Kakukkfű Hozzáadott
  • 2 Szál rozmaring Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 alma Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg és szárítsuk meg a libát. Ez egy fontos lépés, mivel a liba minél szárazabb, annál ropogósabb lesz a bőre.

2. Lépés

A libát alaposan sózzuk és borsozzuk belül és kívül. A nagymamám trükkje a fűszerezés volt az, hogy a liba bőre alá is szúr némi fokhagymát és fűszernövényeket, mint pl. a rozmaringot és a kakukkfüvet.

3. Lépés

Töltsük meg a libát az almával és a hagymával. A töltelék megpuhul és átveszi a liba ízét, ami extra ízt ad az ételnek.

4. Lépés

Tegyük egy sütőtálba a libát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon nekünk kb. 2,5 óra alatt szokott megsülni. Fontos, hogy közben többször meglocsoljuk a liba levével, hogy ne száradjon ki.

5. Lépés

Ha a liba bőre szépen megpirult és a húsa puha, kivehetjük a sütőből. Ne feledjük, a libát felvágáskor pihentetni kell legalább 15 percig.

Hasonló receptek

Egészben sült ropogós liba

A ropogós bőr, a szaftos hús, és a töltelék által adott ízvilág, mindenkit lenyűgöz majd. Megéri a fáradságot, hiszen a liba ízletes és laktató, így hosszú órákra felszabadít a konyhából.
VedresB
VedresB
Egészben sült karácsonyi kacsa
Videorecept

Egészben sült karácsonyi kacsa

Próbáld ki ezt az egyszerű, ám annál finomabb karácsonyi kedvencet.

Milánói sertésborda

A Milánói sertésborda kiváló választás ebédre, vagy akár egy kiadós vacsora keretében is. Az étel sós, húsos karaktere tökéletes harmonizál a paradicsom savanykás ízével és a sajt krémes állagával. Úgy vélem, ez a recept a hús szerelmeseinek kedvence lesz.

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

A legtökéletesebb egyben sült csirke

Ez a recept egy kedvenc a családunknál. Lépésről lépésre elkészítettem a legtökéletesebb egyben sült csirkét, és szeretném megosztani veletek is.

Göngyölt pulykamell

A göngyölt pulykamell egy klasszikus magyar étel, melyet apróra vágott, fűszerekkel gazdagított töltelékkel készítünk. Ez a recept egyszerű és gyors, ideális a hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra is.

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

Tepsiben sült csirkecomb

Ez a recept sok éven át szolgálta a családom kedvelt vasárnapi ebédjét. A tepsiben sült csirkecomb, amit tradicionális módon krumplival és zöldségekkel készítek, mindig ebédvitát szerez. Mindig úgy várom, hogy a csirkecomb ropogósra sült, mégis szaftos legyen, a krumpli pedig aranybarna.

Hasonló receptek

Egészben sült ropogós liba

A ropogós bőr, a szaftos hús, és a töltelék által adott ízvilág, mindenkit lenyűgöz majd. Megéri a fáradságot, hiszen a liba ízletes és laktató, így hosszú órákra felszabadít a konyhából.
VedresB
VedresB
Egészben sült karácsonyi kacsa
Videorecept

Egészben sült karácsonyi kacsa

Próbáld ki ezt az egyszerű, ám annál finomabb karácsonyi kedvencet.

Milánói sertésborda

A Milánói sertésborda kiváló választás ebédre, vagy akár egy kiadós vacsora keretében is. Az étel sós, húsos karaktere tökéletes harmonizál a paradicsom savanykás ízével és a sajt krémes állagával. Úgy vélem, ez a recept a hús szerelmeseinek kedvence lesz.

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

A legtökéletesebb egyben sült csirke

Ez a recept egy kedvenc a családunknál. Lépésről lépésre elkészítettem a legtökéletesebb egyben sült csirkét, és szeretném megosztani veletek is.

Göngyölt pulykamell

A göngyölt pulykamell egy klasszikus magyar étel, melyet apróra vágott, fűszerekkel gazdagított töltelékkel készítünk. Ez a recept egyszerű és gyors, ideális a hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra is.

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

Tepsiben sült csirkecomb

Ez a recept sok éven át szolgálta a családom kedvelt vasárnapi ebédjét. A tepsiben sült csirkecomb, amit tradicionális módon krumplival és zöldségekkel készítek, mindig ebédvitát szerez. Mindig úgy várom, hogy a csirkecomb ropogósra sült, mégis szaftos legyen, a krumpli pedig aranybarna.

Reels

Új