:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/onuW3KbYOrDUh3xziEzq/096a51f960fb9e0237571c808e6b67.jpeg)
Forrás: Pixabay: Shy_Photographer
Kedvenc Libasült
A libasült az egyik kedvenc húsételünk a családban, melyet általában hétvégeken szoktunk elkészíteni, amikor az egész család otthon van. Sokszor a nagymamám receptje alapján dolgozom, aki nagyon nagy hangsúlyt fektetett a liba alapos sózására és a bőre alá töltött fűszerekre.
Hozzávalók
- 1 Minden liba
- só, bors
- 3 Szál Kakukkfű
- 2 Szál rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 alma
- 2 hagyma
Eljárás
Tisztítsuk meg és szárítsuk meg a libát. Ez egy fontos lépés, mivel a liba minél szárazabb, annál ropogósabb lesz a bőre.
A libát alaposan sózzuk és borsozzuk belül és kívül. A nagymamám trükkje a fűszerezés volt az, hogy a liba bőre alá is szúr némi fokhagymát és fűszernövényeket, mint pl. a rozmaringot és a kakukkfüvet.
Töltsük meg a libát az almával és a hagymával. A töltelék megpuhul és átveszi a liba ízét, ami extra ízt ad az ételnek.
Tegyük egy sütőtálba a libát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon nekünk kb. 2,5 óra alatt szokott megsülni. Fontos, hogy közben többször meglocsoljuk a liba levével, hogy ne száradjon ki.
Ha a liba bőre szépen megpirult és a húsa puha, kivehetjük a sütőből. Ne feledjük, a libát felvágáskor pihentetni kell legalább 15 percig.



:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/p5aCsUWppswXBzmhXrij/9b9c50c7ded411d86fd717aeafad62.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/G0fwLQD7j-cl_PR7tBXu/d99d96456288346534e682ceafe550.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/qDsKSKJ5QrgfQkD0awxQ/d7a68ca671411693b33b087106e453.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UVL-OrzaQ_PtU38vZrH8/e95923312712ced5f308cb759c06f4.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DWwD49G8An32ylq0GbPt/27f1071280b0b5dc967b8b1cf75d9f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3iAhM0QZb1tvMDPnLzzS/d2d206cc6eb454b906ac918277d47c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RMF43z6wVLWzFNVlliWl/35976c04b9ad83012f371bce442d90.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/I8O4rpUSH3G7T_92YGM3/c5d208813ebb878b2bb902c749fc84.png)












