HIRDETŐ

Forrás: New Africa via Adobe Stock

Klasszikus csirkeleves télen

Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, különösen a hideg téli napokon, amikor az ember meleg és meghitt hangulatra vágyik. Mindig nagy élmény, ha a csirkét lassan főzzük, hogy finom és egészséges húslevest kapjunk. A friss petrezselyem és a ropogós sárgarépa adja meg az utolsó simításokat, és teszi ezt a levest igazi klasszikussá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 egész Leves csirke Hozzáadott
  • 3 megtisztított dögevő Hozzáadott
  • 1 Zeller gyökér Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 Levelek Laurel Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkeleves recept elkészítéséhez alaposan öblítse le a csirkét hideg víz alatt. Javaslom, hogy a csirke belsejét is tisztítsuk meg, és távolítsuk el a laza részeket.

2. Lépés

Tegye a megtisztított csirkét egy nagy serpenyőbe, és öntsön hozzá annyi vizet, hogy teljesen ellepje.

3. Lépés

Forraljuk fel a csirkét, és közepes lángon főzzük kb. 1,5 órán át, időnként megkeverve. A tiszta húsleves érdekében érdemes időnként lehabozni a képződő habot.

4. Lépés

Amíg a csirke fő, hámozza meg a sárgarépát és a zellert, és vágja harapható darabokra, a hagymát és a fokhagymát pedig vágja durvára.

5. Lépés

Vegye ki a főtt csirkét a serpenyőből, és hagyja kissé kihűlni. Közben tegye a serpenyőbe az apróra vágott zöldségeket, a petrezselymet és a babérlevelet.

6. Lépés

A csirkét kicsontozzuk, a húst apró darabokra vágjuk, és visszatesszük a serpenyőbe. Hagyjuk még egy órán át párolódni. A levest érdemes időnként megkeverni, és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezni.

7. Lépés

Főzés után azt javaslom, hogy a klasszikus csirkelevest tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni, mert nagyon forró lehet.

Hasonló receptek

Csirkehúsleves tésztával, ahogy anyu szokta csinálni

Ez a csirkehúsleves tésztával, ahogy anyu szokta készíteni, olyan étel, amely mély érzelmi emlékeket idéz fel. A leves, amely gyakran volt az ebédünk, amikor hazajöttem az iskolából, még mindig a gyermekkorom ízét hordozza. Az évek során saját variációkkal és finomításokkal egészítettem ki, de a recept lényege ugyanaz maradt, mint anyukám eredeti receptje.

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

Szívmelengető kukoricaleves

Az egyik abszolút kedvenc receptem ez a kiadós és melegítő kukoricaleves. Nemcsak hihetetlenül finom, de szuper egyszerű is elkészíteni. Gyakran készítem ezt a levest a családomnak, és a gyerekeim imádják, különösen a hidegebb hónapokban, amikor jól esik egy melegítő levest enni. A friss alapanyagok különösen fontosak a leves íze szempontjából.

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Hagyományos csontleves főzése

Ez a kiadós csontleves egy hagyományos recept, amelyet mindig elkészítek, különösen a hidegebb hónapokban. Időnként maradék bio zöldségeket is beledobok, például sárgarépahéjat vagy póréhagymát, ami még intenzívebb ízt ad a húslevesemnek. Nemcsak rendkívül ízletes, hanem különösen tápanyagokban gazdag és egészséges is.

Őszi karfiol és burgonyaleves

Ez a karfiolos burgonyaleves recept az egyik kedvenc levesem a hideg évszakban. Számtalanszor készítettem már ezt a levest a családomnak, és mindig nagy öröm, amikor a leves bársonyos ízét mindenki élvezi. A recept vegetáriánusok számára is alkalmas.

Gyors csirkeleves megfázás ellen 30 perc alatt

A csirkeleves igazi klasszikus. Gyerekkoromban mindig ezt ettem, amikor nem éreztem jól magam. Azóta is nélkülözhetetlen étel számomra, különösen a hideg évszakban. Ezt a receptet újra és újra elkészítem, az elkészítési időt a legszükségesebbre csökkentve - tökéletes azok számára, akiknek kevés az idejük, de mégis szeretnének egy meleg, házi készítésű ételt fogyasztani.

Hasonló receptek

Csirkehúsleves tésztával, ahogy anyu szokta csinálni

Ez a csirkehúsleves tésztával, ahogy anyu szokta készíteni, olyan étel, amely mély érzelmi emlékeket idéz fel. A leves, amely gyakran volt az ebédünk, amikor hazajöttem az iskolából, még mindig a gyermekkorom ízét hordozza. Az évek során saját variációkkal és finomításokkal egészítettem ki, de a recept lényege ugyanaz maradt, mint anyukám eredeti receptje.

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

Szívmelengető kukoricaleves

Az egyik abszolút kedvenc receptem ez a kiadós és melegítő kukoricaleves. Nemcsak hihetetlenül finom, de szuper egyszerű is elkészíteni. Gyakran készítem ezt a levest a családomnak, és a gyerekeim imádják, különösen a hidegebb hónapokban, amikor jól esik egy melegítő levest enni. A friss alapanyagok különösen fontosak a leves íze szempontjából.

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Hagyományos csontleves főzése

Ez a kiadós csontleves egy hagyományos recept, amelyet mindig elkészítek, különösen a hidegebb hónapokban. Időnként maradék bio zöldségeket is beledobok, például sárgarépahéjat vagy póréhagymát, ami még intenzívebb ízt ad a húslevesemnek. Nemcsak rendkívül ízletes, hanem különösen tápanyagokban gazdag és egészséges is.

Őszi karfiol és burgonyaleves

Ez a karfiolos burgonyaleves recept az egyik kedvenc levesem a hideg évszakban. Számtalanszor készítettem már ezt a levest a családomnak, és mindig nagy öröm, amikor a leves bársonyos ízét mindenki élvezi. A recept vegetáriánusok számára is alkalmas.

Gyors csirkeleves megfázás ellen 30 perc alatt

A csirkeleves igazi klasszikus. Gyerekkoromban mindig ezt ettem, amikor nem éreztem jól magam. Azóta is nélkülözhetetlen étel számomra, különösen a hideg évszakban. Ezt a receptet újra és újra elkészítem, az elkészítési időt a legszükségesebbre csökkentve - tökéletes azok számára, akiknek kevés az idejük, de mégis szeretnének egy meleg, házi készítésű ételt fogyasztani.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

120 receptek

Olcsó ételek

467 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2370 receptek

Gyors ételek

1886 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1792 receptek