HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Klasszikus otthoni Almakompót télire

Az almakompót télire egy klasszikus, otthoni tartósítás. Egy édes és savanyú összetevőkből készített, gyümölcsös finomság, amely elengedhetetlen része a szüreti szezonnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 5 kg alma Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 5 ks citrom leve Hozzáadott
  • 5 ks szegfűszeg Hozzáadott
  • 5 ks fahéjrúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Mosd meg alaposan az almákat, majd vágd őket félbe és távolítsd el a magházukat.

2. Lépés

Tetszőlegesen darabold fel a gyümölcsöket.

3. Lépés

Készíts egy nagy lábasban szirupot a cukorból és a vízből.

4. Lépés

Amint a cukor teljesen feloldódott, add hozzá a feldarabolt almákat, a citromlevet, a szegfűszeget és a fahéjrudat.

5. Lépés

Fedd le a lábast és lassú tűzön főzd 30 percig, amíg az almák megpuhulnak.

6. Lépés

Amíg a kompót fő, készítsd elő az üvegeket: mosd el őket, majd sterilizáld beőntve őket forrásban lévő vízzel.

7. Lépés

Töltsd meg az üvegeket a még forró kompóttal, majd azonnal zárd le őket.

8. Lépés

Hagyd, hogy a kompót a fedél alatt, saját hőjében teljesen kihűljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek