HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Kovászos uborka recept

Ropogós és finom savanyúság, mely kiváló kísérője lesz a vasárnapi ebédjeinknek. Szobahőmérsékleten, de napsütötte időben a kinti levegőn is erjeszthetjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg uborka nagyobbak Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor friss kapor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • kenyér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Megmossuk az uborkákat, leszeljük a végeiget, és vágjunk keresztet mindkettőbe.

2. Lépés

Tegyünk kaprot és 3 gerezd fokhagymát egy nagy befőttes üveg aljára.

3. Lépés

Helyesszük bele az uborkákat feszesen az üvegbe. Rétegenként szórjunk rá kaprot és fokhagymát.

4. Lépés

Forrósítsuk fel a vizet, sózzuk meg, majd egy kis idő elteltével öntsük az üvegbe. Legfelülre helyezzünk kenyeret, zárjuk le, majd tegyük napos helyre, ahol nyugodtan erjedhet.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Desszert

1797 receptek

Tészta

333 receptek