HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Kovászos uborka recept

Ropogós és finom savanyúság, mely kiváló kísérője lesz a vasárnapi ebédjeinknek. Szobahőmérsékleten, de napsütötte időben a kinti levegőn is erjeszthetjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg uborka nagyobbak Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor friss kapor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • kenyér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Megmossuk az uborkákat, leszeljük a végeiget, és vágjunk keresztet mindkettőbe.

2. Lépés

Tegyünk kaprot és 3 gerezd fokhagymát egy nagy befőttes üveg aljára.

3. Lépés

Helyesszük bele az uborkákat feszesen az üvegbe. Rétegenként szórjunk rá kaprot és fokhagymát.

4. Lépés

Forrósítsuk fel a vizet, sózzuk meg, majd egy kis idő elteltével öntsük az üvegbe. Legfelülre helyezzünk kenyeret, zárjuk le, majd tegyük napos helyre, ahol nyugodtan erjedhet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Reggeli

427 receptek

Szilva

94 receptek

Mascarpone

141 receptek

Karfiol

66 receptek

Ebéd

2588 receptek