HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Kovászos uborka recept

Ropogós és finom savanyúság, mely kiváló kísérője lesz a vasárnapi ebédjeinknek. Szobahőmérsékleten, de napsütötte időben a kinti levegőn is erjeszthetjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg uborka nagyobbak Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 Fej fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor friss kapor Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • kenyér Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Megmossuk az uborkákat, leszeljük a végeiget, és vágjunk keresztet mindkettőbe.

2. Lépés

Tegyünk kaprot és 3 gerezd fokhagymát egy nagy befőttes üveg aljára.

3. Lépés

Helyesszük bele az uborkákat feszesen az üvegbe. Rétegenként szórjunk rá kaprot és fokhagymát.

4. Lépés

Forrósítsuk fel a vizet, sózzuk meg, majd egy kis idő elteltével öntsük az üvegbe. Legfelülre helyezzünk kenyeret, zárjuk le, majd tegyük napos helyre, ahol nyugodtan erjedhet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új