HIRDETŐ

Forrás: Canva

Krémes és laktató fejtett bableves

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg fejtett bab Hozzáadott
  • 1 db vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 dl tejszín Hozzáadott
  • 4 dl húsleves Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát finomra vágjuk, és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy lábasban melegítsük el az olajat, és rádobjuk a hagymát. Megpároljuk.

2. Lépés

A fejtett babot hozzáadjuk a hagymához, és összekeverjük.

3. Lépés

A húslevessel felöntjük, és fedő alatt lassú tűzön kb. 30 perc alatt főzzük.

4. Lépés

A levest turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk.

5. Lépés

Visszaöntjük a lábasba, és a tejszínnel elkeverjük.

6. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, majd még 2-3 percig főzzük.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

Hasonló receptek

Krémes lazacleves

Ez a leves krémes, gazdag és ritka, köszönhetően a finom krémben úszó lazacdaraboknak.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Gazdag Káposztás bableves

A káposzta és bab kombinációja kiváló, különleges ízvilágú, igen tápláló levest eredményez.

Klasszikus zöldbableves

A klasszikus zöldbableves egy könnyű és mégis tartalmas leves, ami a magyar konyha egyik legnépszerűbb receptje. Az elkészítése egyszerű, a bab és a zöldségek íze pedig tökéletesen harmonizál egymással.

Diétás káposztaleves

A tökéletes káposztaleves receptje, amely alkalmas ebédre a fogyókúra idején.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.

Babgulyás bográcsban

A babgulyás egy eredetileg pásztorételeként ismert, húsos, fűszeres étel, amelyet bográcsban főznek. A bográcsban főzés adja az ízét és az előnyöket a hús és a zöldségek egymással való keveredésének.

Hasonló receptek

Krémes lazacleves

Ez a leves krémes, gazdag és ritka, köszönhetően a finom krémben úszó lazacdaraboknak.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Gazdag Káposztás bableves

A káposzta és bab kombinációja kiváló, különleges ízvilágú, igen tápláló levest eredményez.

Klasszikus zöldbableves

A klasszikus zöldbableves egy könnyű és mégis tartalmas leves, ami a magyar konyha egyik legnépszerűbb receptje. Az elkészítése egyszerű, a bab és a zöldségek íze pedig tökéletesen harmonizál egymással.

Diétás káposztaleves

A tökéletes káposztaleves receptje, amely alkalmas ebédre a fogyókúra idején.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.

Babgulyás bográcsban

A babgulyás egy eredetileg pásztorételeként ismert, húsos, fűszeres étel, amelyet bográcsban főznek. A bográcsban főzés adja az ízét és az előnyöket a hús és a zöldségek egymással való keveredésének.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

641 receptek

Húsételek

744 receptek

Olcsó ételek

348 receptek

Desszert

1254 receptek

Mascarpone

75 receptek

Ebéd

1536 receptek

Köretek

655 receptek

Tészta

242 receptek

Reggeli

195 receptek