HIRDETŐ

Forrás: Nicolas Garrat via Getty Images

Krémes póréhagymás zöldségköret 3 hozzávaló

"A póréhagymakrém egy kedves és finom recept, amelyet már sokszor készítettem a családomban. Krémes állagot kínál a póréhagyma egyedülálló ízével párosulva. Könnyen elkészíthető, és remek köret húsokhoz vagy halakhoz. A lágy krémességnek és a póréhagyma enyhe hagymás ízének köszönhetően ez a póréhagymakrém szó szerint elolvad a szájban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Bárok Póréhagyma (Póréhagyma) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon vaj Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Pinch Muskátli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A póréhagymakrém főzéséhez először is alaposan mossuk meg a póréhagymát. Javaslom, hogy hosszában vágjuk félbe, és folyó víz alatt öblítsük le, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket és a homokot. Ezután vágjuk vékony szeletekre.

2. Lépés

Olvassza fel a vajat egy közepes méretű serpenyőben. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne égjen meg - a közepes hőfok az ideális.

3. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt póréhagymát, és párolja a vajban, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Körülbelül 10 percig. Hosszú évek tapasztalatából tudom, hogy ez nagyban befolyásolja az ízét.

4. Lépés

Öntse hozzá a tejszínt, és hagyja a keveréket közepes lángon 10 percig főni, vagy amíg besűrűsödik. Időnként keverjük meg, nehogy megégjen.

5. Lépés

Végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Ne felejtsük el újra és újra megkóstolni a póréhagymát, mert a bors és a szerecsendió nagyon domináns lehet.

6. Lépés

Élvezze a póréhagymakrémet forrón és frissen a fazékból. Tökéletesen illik számos főételhez, vagy egyszerűen csak ropogós kenyérrel fogyasztható. Jó étvágyat!

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek