HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Krémes, sajtos, sajtos szalonnás szalonnás kenyér Dip

Ez a recept az egyik kedvencem, amelyet ünnepi lakomákra vagy játékestekre készítek. A krémes, meleg mártogatós és a ropogós friss kenyér kombinációja egyszerűen felejthetetlen élvezet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Nagy kerek cipó fehér kenyér Hozzáadott
  • 2 csészék kockára vágott szalonna Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 csészék Krémsajt Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • 1 csésze Tejföl Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fűszerkeverék vagy olasz fűszerkeverék Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Finomra vágott újhagyma a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Amíg a sütő felmelegszik, vágjuk le a kenyérsütő tetejét, és mélyítsük ki a belsejét, ügyelve arra, hogy 1,5 cm-es kenyérfal maradjon. Tépkedje a kenyér belsejét és a fedelet harapható darabokra, és tegye félre, hogy később a mártás mellé tálalhassa.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon süssük ropogósra a kockára vágott szalonnát. Tapadásmentes serpenyőt használva kevesebb olajra van szükség, és a szalonna tökéletesen ropogós lesz. Ha a szalonna ropogósra sült, szedje ki egy merőkanállal, és tegye félre, a szalonnazsírból kb. 2 evőkanálnyit a serpenyőben hagyva.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és a felaprított fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma áttetszővé válik. A szalonnazsírban való párolás olyan mély ízt ad, amely igazán feldobja ezt a mártást.

4. Lépés

Vegye lejjebb a hőfokot, adja hozzá a krémsajtot, a cheddar sajtot és a tejfölt. Keverje következetesen, hogy az egészet összekeverje. Szórjon egy csipet sót, borsot és vegyes fűszernövényeket vagy olasz fűszereket a sajtos keverékre, keverje, amíg jól el nem keveredik.

5. Lépés

Most adjuk vissza a ropogós szalonnát a sajtos keverékhez, és keverjük jól össze.

6. Lépés

Öntse ezt a krémes, finom keveréket az üreges kenyérsütőbe. Ne feledje, a kenyérfedőt ne dobja el.

7. Lépés

A megtöltött kobakot tegye egy tepsire, a köréje helyezett, szétszaggatott kenyérdarabokkal együtt. Süssük 15-20 percig, vagy amíg a mártás átmelegszik és a kenyér megpirul.

8. Lépés

Tálalás előtt apróra vágott újhagymával díszítjük. Ez egy kicsit több színt és friss ízt ad a mártásnak, ami szépen ellensúlyozza a mártás krémes, gazdag ízvilágát.

9. Lépés

Élvezze a kobakos kenyérmártást a barátaival vagy a családjával, és hamarabb el fog fogyni, mint gondolná! Tökéletes előétel bármilyen eseményre, a karácsonyi partitól az esti összejövetelig.

Hasonló receptek

Házi francia hagymás mártogatós a semmiből

Ez a francia hagymás mártogatós recept évek óta a családi összejövetelek, partik és piknikek slágere.

Olasz krémsajtos mártás

Nincs is jobb, mint egy krémes, meleg olasz mártogatós a partikon vagy családi összejöveteleken!

Sós kalács élesztős tésztából

Az édes fonott kalácsot biztosan ismeri. De ha inkább sósat szeret, készítsen ezt. Bár ez egy élesztős tészta, az elkészítése nem bonyolult, csak keverje össze az összes hozzávalót. Ráadásul a receptből két fonott kalács is készül, így rögtön kipróbálhat két tölteléket.

Különféle fűszerekkel ízesíthető Csicseriborsókrém

A csicseriborsókrém rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon ízletes előétel, amely egyszerű kenyérrel vagy akár zöldségekkel is fogyasztva egyaránt remek választás. Különféle fűszerekkel ízesíthető, így akár édes, akár sós változatban is elkészíthető. Elkészítése mindössze 15 perc.

Könnyű krémes sajtos burgonya sütés

Ez a recept a sajt gazdagságát, a burgonya kényelmét és a hagyma finom, édes ízét ötvözi. Mindig finom krémes és ízgazdag lesz, tökéletes vacsora köret, vagy önmagában is kényelmes ebédlehetőség.
Iwa
Iwa
öntött saláta
Videorecept

öntött saláta

Friss és finom jég saláta majonézzel, paradicsommal és szalonnával.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Padlizsánkrém Télire

A padlizsán olyan zöldség, amit sokan nem kedvelnek az erős íze miatt, pedig rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne, és nagyon egészséges. Ezzel a recepttel megpróbálok egy olyan ízletes padlizsánkrémet elkészíteni, amit mindenki szeretni fog, akár télen is.

Hasonló receptek

Házi francia hagymás mártogatós a semmiből

Ez a francia hagymás mártogatós recept évek óta a családi összejövetelek, partik és piknikek slágere.

Olasz krémsajtos mártás

Nincs is jobb, mint egy krémes, meleg olasz mártogatós a partikon vagy családi összejöveteleken!

Sós kalács élesztős tésztából

Az édes fonott kalácsot biztosan ismeri. De ha inkább sósat szeret, készítsen ezt. Bár ez egy élesztős tészta, az elkészítése nem bonyolult, csak keverje össze az összes hozzávalót. Ráadásul a receptből két fonott kalács is készül, így rögtön kipróbálhat két tölteléket.

Különféle fűszerekkel ízesíthető Csicseriborsókrém

A csicseriborsókrém rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon ízletes előétel, amely egyszerű kenyérrel vagy akár zöldségekkel is fogyasztva egyaránt remek választás. Különféle fűszerekkel ízesíthető, így akár édes, akár sós változatban is elkészíthető. Elkészítése mindössze 15 perc.

Könnyű krémes sajtos burgonya sütés

Ez a recept a sajt gazdagságát, a burgonya kényelmét és a hagyma finom, édes ízét ötvözi. Mindig finom krémes és ízgazdag lesz, tökéletes vacsora köret, vagy önmagában is kényelmes ebédlehetőség.
Iwa
Iwa
öntött saláta
Videorecept

öntött saláta

Friss és finom jég saláta majonézzel, paradicsommal és szalonnával.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Padlizsánkrém Télire

A padlizsán olyan zöldség, amit sokan nem kedvelnek az erős íze miatt, pedig rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne, és nagyon egészséges. Ezzel a recepttel megpróbálok egy olyan ízletes padlizsánkrémet elkészíteni, amit mindenki szeretni fog, akár télen is.

Reels

Új