:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Ez1rVQ6UM3l8MkrvXobs/0885ea8e716cd2c597b8ee47cfd71f.jpeg)
Forrás: Mizina by Getty Images
Kukorica polenta
A kukoricapolenta receptje, amely egy népszerű étel, amelynek hagyományai főleg az ország északi részén vannak. A polenta nagyon sokoldalú köretnek számít, amelyet nemcsak húsok és halak mellé, hanem önálló ételként is fogyaszthatunk.
Hozzávalók
- 1 liter Vizek
- 1 Csésze Kukorica polenta
- 50 g Vaj
- 50 g Parmezán
- só ízlés szerint
Eljárás
Forraljuk fel a vizet és a sót. Ezután lassan, állandóan kevergetve adjuk hozzá a kukoricapolentát a forrásban lévő vízhez.
Főzzük a polentát alacsony hőfokon körülbelül 20 percig. Folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon az aljára.
Ha a polenta elkészült, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vajat és a parmezán sajtot. Mindent alaposan keverjünk össze.
Ha a polentát köretként szeretné fogyasztani, azonnal tálalja. Ha önálló ételként szeretné fogyasztani, hagyja megdermedni, majd darabokra vágva tálalja.