HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ponce_photography

Kukoricalepény

A kukoricalepényt sokszor készítettem már vegán barátaim részére, hiszen rengeteg íz variációban elkészíthető. Egyszerű és gyors, ideális előételnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g kukoricadarálék Hozzáadott
  • 2 nagy tojás Hozzáadott
  • 150 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors az ízlés szerint Hozzáadott
  • fűszerek (paprika, kömény) az ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Vegyük elő a kukoricadarálékot, és keverjük össze a reszelt sajttal. Érdemes finom reszelésű sajtot választani, mert azzal könnyebb a tésztát összeállítani.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a két tojást. Itt fontos, hogy friss tojást használjunk, hiszen a tojás adja meg a tésztának rugalmasságát.

3. Lépés

A tésztát ízesítsük sóval, borssal és a kiválasztott fűszerekkel. Nagyon jó cucc a paprika és kömény, de ezek helyett használhatunk chilit vagy petrezselymet is.

4. Lépés

Adjuk hozzá az olajat, majd dolgozzuk össze a tésztát. Amennyiben túl száraznak találjuk, kevés vizet adhatunk hozzá.

5. Lépés

Formázzunk kisebb lepényeket a tésztából, majd egy forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalukat.

6. Lépés

Szervírozzuk melegen, friss zöldségekkel, joghurttal vagy avokádókrémmel.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek