HIRDETŐ

Magyaros borsóleves galuskával

Egy hagyományos magyar étel, amelyet általában vasárnaponként főznek. Az ízletes és tápláló leves fő kelléke a sárgaborsó, amelyet vargányával és sonkával ízesítenek. A galuskák pedig finom, puha és szaftosak lesznek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g sárgaborsó Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks vargánya Hozzáadott
  • 150 g füstölt sonka Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 tk ölt piros paprika Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál bárányzsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Előző este be kell áztatni a sárgaborsót.

2. Lépés

A következő nap kockára vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megdinszteljük őket.

3. Lépés

Hozzáadjuk a vargányát, a füstölt sonkát, a babérlevelet, azőrölt köményt és az őrölt piros paprikát.

4. Lépés

Hozzáadjuk az áztatott borsót és fedő alatt kb. 1-15. Ha a borsó már puha, akkor kivesszük a babérlevelet, majd botmixerrel pürésítjük a levest.

5. Lépés

Hozzáadjuk a sót és a fekete borsot, majd még forralj.

6. Lépés

A galuskákhoz először összekeverjük a tojásokat és a lisztet, majd fél órára hűtőbe tesszük.

7. Lépés

A tésztát galuskákat formázunk, és egy serpenyőben bárányzsíron mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

8. Lépés

A galuskákat a borsólevesbe szórjuk, és forraljuk még néhány percig.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1143 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2383 receptek

Gyors ételek

1901 receptek

Desszert

1799 receptek

Tészta

334 receptek