HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Margherita pizza

Paradicsomszósz, mozzarella és bazsalikom ez a szentháromság a Pizza Margherita az olaszok egyik pizzájának egyik legalapvetőbbike.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3

Tészta

  • 600 g finomliszt ás Hozzáadott
  • 1 csipet barna cukor sima is jó Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott
  • 4 dl víz Hozzáadott
  • 1 tasak instant élesztő másfél tasak gr Hozzáadott
  • 3 ek olívaolaj Hozzáadott

Paradicsomszósz

  • 3 dl passzírozott paradicsom fél üveg Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk oregánó Hozzáadott
  • 1 tk chilipehely opcionális Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 csipet barna cukor Hozzáadott
  • 1 Maroknyi bazsalikom Hozzáadott
  • 3 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 120 g mozzarella Hozzáadott
  • bazsalikom ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Gyorsforraló edénybe olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk benne a fokhagymát, az oregánót és a chilit. Mehet hozzá a passzírozott paradicsom, friss bazsalikom, só és a cukor. Kissé összeforraljuk, ízesítjük még, ha kell, majd hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd nyújtás előtt kb. fél órát pihentetjük. A tésztát kicsit átdolgozzuk, formázzuk, majd kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 3 pizza jön ki, vagy 4 kisebb. Megkenjük paradicsomszósszal, gazdagon megszórjuk mozzarellával, és locsolunk rá olívaolajat. Előmelegített sütőben, lehetőség szerint magasabb hőfokon (250-300 °C) 10-12 percig süssük. Érdemes meleg tepsire ráhelyezni a még nyers pizzát, és úgy sütni. Melegen tálaljuk friss bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek