HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Mediterrán lencsesaláta

Ez az egészséges és finom mediterrán lencsesaláta tökéletes egy nyári ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. Könnyen elkészíthető, köretként vagy főételként is tálalhatjuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g szárított lencse Hozzáadott
  • 10 ks cseresznyeparadicsom Hozzáadott
  • 2 friss újhagyma Hozzáadott
  • 12 bazsalikom levél Hozzáadott
  • 2 ek Metélőhagyma Hozzáadott
  • 1 ek chili paprika Hozzáadott
  • extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • fehér bors ízlés szerint Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Mossuk át a lencsét folyó víz alatt egy szűrőedényben, hogy eltávolítsuk a szennyeződéseket. Ezután forraljuk fel sós vízben körülbelül 20 percig, fontos, hogy egy kissé ropogós maradjon a lencse.

2. Lépés

Amíg a lencse fő, elkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomokat negyedekre vágjuk, a metélőhagymát és a chilipaprikát felaprítjuk.

3. Lépés

Ha elkészült a lencse, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Egy külön tálban keverjük össze az olajat, a borsot és a sót, hogy elkészítsük az öntetet.

4. Lépés

Amikor a lencse kihűlt, a koktélparadicsommal, az újhagymával, a metélőhagymával és a chilipaprikával együtt egy tálba tesszük. Adjuk hozzá a tépett bazsalikomleveleket. Öntsük az öntetet a salátára, és keverjük össze az egészet. Kóstoljuk meg és sózzuk, ha szükséges.

5. Lépés

Tálaljuk a salátát, és díszítsük friss bazsalikomlevéllel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

495 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

952 receptek

Cukkini

145 receptek

Sütemények

827 receptek

Gyors ételek

2092 receptek

Vacsora

1657 receptek

Reggeli

410 receptek

Ebéd

2535 receptek