HIRDETŐ

Mennyei Amerikai Meggyes Pite

Az Amerikai Meggyes Pite egy mennyei desszert, amely különleges édesszájúak számára ideális választás. A tészta ropogós, a meggyes töltelék savanykás és édes egyben, és a tetején lévő morzsás bevonat tökéletesen készíti az egészet. Akár hidegen, akár melegen tálalod, ez a pite mindig finom és elképesztően ízletes lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta:

  • 375 g liszt Hozzáadott
  • 200 g hideg vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál hideg víz Hozzáadott

Töltelék:

  • 500 g magozott meggy (lehet friss vagy konzerv) Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott

Morzsa:

  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 80 g hideg vaj Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Tészta: A lisztet és porcukrot gyúrd össze a hideg vajjal, amíg morzsás állagú lesz. Add hozzá a tojást és a hideg vizet, majd gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle egy gcot, majd csomagold fóliába és tedd hűtőbe legalább 30 percre.

3. Lépés

Töltelék: A meggyet keverd össze a cukorral, keményítővel és citromlével egy tálban, amíg j elveredik.

4. Lépés

Morzsa: A lisztet és cukrot tedd egy tálba, majd morzsold el benne a hideg vajat, amíg szép morzsalékos állagú lesz.

5. Lépés

Készítsd elő a piteformát, és kend ki vajjal vagy béleld ki sütőpapírral.

6. Lépés

Vegyél ki a hűtőből a tésztát, majd nyújtsd ki és béleld ki vele a piteformát. Vágd le a felesleges tésztát az oldalakkal egy szintben. Töltsd rá a meggyes tölteléket és egyenletesen oszlasd el rajta a morzsát.

7. Lépés

Süsd 45-50 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül.

8. Lépés

Hagyd kihűlni a pitét, majd szeleteld fel és tálald.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új