Mennyei Amerikai Meggyes Pite
Az Amerikai Meggyes Pite egy mennyei desszert, amely különleges édesszájúak számára ideális választás. A tészta ropogós, a meggyes töltelék savanykás és édes egyben, és a tetején lévő morzsás bevonat tökéletesen készíti az egészet. Akár hidegen, akár melegen tálalod, ez a pite mindig finom és elképesztően ízletes lesz.
Hozzávalók
Tészta:
- 375 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- 500 g magozott meggy (lehet friss vagy konzerv)
- 100 g cukor
- 2 evőkanál Keményítő
- 1 evőkanál citromlé
Morzsa:
- 100 g liszt
- 80 g hideg vaj
- 80 g cukor
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Tészta: A lisztet és porcukrot gyúrd össze a hideg vajjal, amíg morzsás állagú lesz. Add hozzá a tojást és a hideg vizet, majd gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle egy gcot, majd csomagold fóliába és tedd hűtőbe legalább 30 percre.
Töltelék: A meggyet keverd össze a cukorral, keményítővel és citromlével egy tálban, amíg j elveredik.
Morzsa: A lisztet és cukrot tedd egy tálba, majd morzsold el benne a hideg vajat, amíg szép morzsalékos állagú lesz.
Készítsd elő a piteformát, és kend ki vajjal vagy béleld ki sütőpapírral.
Vegyél ki a hűtőből a tésztát, majd nyújtsd ki és béleld ki vele a piteformát. Vágd le a felesleges tésztát az oldalakkal egy szintben. Töltsd rá a meggyes tölteléket és egyenletesen oszlasd el rajta a morzsát.
Süsd 45-50 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül.
Hagyd kihűlni a pitét, majd szeleteld fel és tálald.