HIRDETŐ

Forrás: Pronima Marina from Getty Images Pro

Mézeskalács ház

Egy finom és gyönyörű mézeskalácsház receptje, amely elkerülhetetlenül a karácsonyhoz tartozik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Mézeskalácshoz:

  • 500 g sima liszt Hozzáadott
  • 150 g Porcukor Hozzáadott
  • 2 darab Nagy tojások Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak méz Hozzáadott
  • 1 kanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 kanál Tea Szóda szóda szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 kanál szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 kanál Fahéj Hozzáadott

Díszítéshez:

  • 1 bielok A feltéthez Hozzáadott
  • 300 g Porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Sütés előtt készítse elő az összes hozzávalót.

2. Lépés

Olvassza fel a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben közepes lángon. Tegyük félre, és adjuk hozzá a tojásokat, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a szódabikarbónát és a sütőport.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet a keverékhez, és gyúrjuk össze a tésztát. Szükség szerint liszt vagy folyadék hozzáadásával nyugodtan módosíthatja.

4. Lépés

Csomagoljuk a tésztát fóliába, és legalább egy órára tegyük a hűtőbe. Ez egy kulcsfontosságú lépés, hogy a tészta jobban megmunkálhatóvá váljon.

5. Lépés

A tésztát kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk ki, és vágjuk ki a házikó egyes részeit. Tapasztalatom szerint jó, ha készen van egy sablon, ami alapján kivágjuk az egyes részeket.

6. Lépés

Süssük 180°C-on körülbelül 10-12 percig. Hagyjuk teljesen kihűlni.

7. Lépés

Keverjük össze a mézeskalácsot a tojásfehérje-mázzal, és hagyjuk megszáradni. A tojásfehérjemázat könnyű elkészíteni - a tojásfehérjét verjük habosra, és fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot.

8. Lépés

Díszítsük a házikót porcukorral és karácsonyi díszekkel.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek