:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ravChI7BnxVg_IRWdVKz/17e04f106b4c9494b455df4a59d3ad.jpeg)
Forrás: Pixabay
Nagyi klasszikus túrógombóca
Ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom desszert a magyar konyha egyik gyöngyszeme, gyerekek és felnőttek egyaránt imádják.
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 3 ks tojás
- 2 dl búzadara
- 1 csipet só
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek olaj
- 5 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
Eljárás
Egy keverőtálban összetörjük a túrót egy villa segítségével, majd hozzákeverjük a tojást, a búzadarát és a sót.
Lefedve 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon.
Felforralunk egy fazék vizet, és hozzáadunk egy teáskanál sót.
Nedves kézzel kis golyókat formázunk a túrós keverékből, és óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócokat 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a zsemlemorzsát aranybarnára sütjük. A megfőtt gombócokat megforgatjuk a sült zsemlemorzsában.
A tálaláshoz a túrógombócokat megszórjuk porcukorral és a tejfölt a tányérokra vagy egyenesen a gombócokra halmozzuk.