HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Nagymama sült csirke töltelék receptje

Ezek a meleg, megnyugtató ízek, amelyeket a fűszerek és fűszernövények csodálatos keveréke fokoz, mindig nosztalgikus hangulatot kölcsönöznek az ételeknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
11
  • 1 Nagy egész csirke Hozzáadott
  • 6 szeletek Fehér kenyér (enyhén pirított és felkockázott) Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma (kockára vágva) Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 szárak Zeller (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 Tojás (enyhén felvert) Hozzáadott
  • 12 csésze Vaj Hozzáadott
  • 14 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 2 kanalak Baromfifűszer Hozzáadott
  • Egy marék friss fűszernövény (kakukkfű, rozmaring és petrezselyem apróra vágva) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 165 °C-ra (325°F), hogy a tökéletesen sült madár egyenletes hőmérsékleten süljön.

2. Lépés

Szerintem a legjobb, ha a töltelék elkészítésével kezdjük. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és az apróra vágott zellert, és addig főzzük, amíg megpuhulnak. Tapasztalataim szerint ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

3. Lépés

Keverje bele a felaprított fokhagymát, és főzze további két percig, amíg a fokhagyma illatozni kezd.

4. Lépés

Adja hozzá a pirított kenyérkockákat, alaposan keverje össze a serpenyőben lévő zöldségkeverékkel. Vegye le a tűzről. A kenyér pirítása a töltelékhez való felhasználás előtt segít megelőzni, hogy ne legyen pépes.

5. Lépés

Egy külön tálban enyhén verjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a baromfifűszert, a sót, a borsot és az apróra vágott friss fűszernövényeket.

6. Lépés

Öntse a tojásos keveréket a serpenyőbe a kenyérrel és a zöldségekkel együtt, és alaposan keverje meg, hogy a kenyérkockákat egyenletesen bevonja. Így a töltelék nedves és ízgazdag marad.

7. Lépés

Most pedig ideje megtömni a csirkét! Győződjön meg róla, hogy a csirke teljesen kiolvadt, és az üreg tiszta. A tölteléket lazán kanalazzuk a csirke üregébe, mivel sütés közben kitágul.

8. Lépés

Helyezze a töltött csirkét egy sütőedényben lévő sütőrácsra. Süssük körülbelül 90 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete eléri a 74 °C-ot (165 °F). Nagyon fontos, hogy ne süssük túl, mert kiszáradhat a csirke, ezért tartsuk szemmel.

9. Lépés

Végül óvatosan vegye ki a sült csirkét a sütőből, és tálalás előtt hagyja pihenni 20 percig. Ez a lépés biztosítja, hogy minden lédús íz megmaradjon a madár belsejében. És ne feledje, hogy a maradékok tárolása előtt mindig távolítsa el és dobja el a tölteléket; ez biztosítja, hogy a csirke biztonságosan fogyasztható maradjon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek