HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Nagymama sült csirke töltelék receptje

Ezek a meleg, megnyugtató ízek, amelyeket a fűszerek és fűszernövények csodálatos keveréke fokoz, mindig nosztalgikus hangulatot kölcsönöznek az ételeknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
11
  • 1 Nagy egész csirke Hozzáadott
  • 6 szeletek Fehér kenyér (enyhén pirított és felkockázott) Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma (kockára vágva) Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 szárak Zeller (apróra vágva) Hozzáadott
  • 2 Tojás (enyhén felvert) Hozzáadott
  • 12 csésze Vaj Hozzáadott
  • 14 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 2 kanalak Baromfifűszer Hozzáadott
  • Egy marék friss fűszernövény (kakukkfű, rozmaring és petrezselyem apróra vágva) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 165 °C-ra (325°F), hogy a tökéletesen sült madár egyenletes hőmérsékleten süljön.

2. Lépés

Szerintem a legjobb, ha a töltelék elkészítésével kezdjük. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és az apróra vágott zellert, és addig főzzük, amíg megpuhulnak. Tapasztalataim szerint ez körülbelül 10 percet vesz igénybe.

3. Lépés

Keverje bele a felaprított fokhagymát, és főzze további két percig, amíg a fokhagyma illatozni kezd.

4. Lépés

Adja hozzá a pirított kenyérkockákat, alaposan keverje össze a serpenyőben lévő zöldségkeverékkel. Vegye le a tűzről. A kenyér pirítása a töltelékhez való felhasználás előtt segít megelőzni, hogy ne legyen pépes.

5. Lépés

Egy külön tálban enyhén verjük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a baromfifűszert, a sót, a borsot és az apróra vágott friss fűszernövényeket.

6. Lépés

Öntse a tojásos keveréket a serpenyőbe a kenyérrel és a zöldségekkel együtt, és alaposan keverje meg, hogy a kenyérkockákat egyenletesen bevonja. Így a töltelék nedves és ízgazdag marad.

7. Lépés

Most pedig ideje megtömni a csirkét! Győződjön meg róla, hogy a csirke teljesen kiolvadt, és az üreg tiszta. A tölteléket lazán kanalazzuk a csirke üregébe, mivel sütés közben kitágul.

8. Lépés

Helyezze a töltött csirkét egy sütőedényben lévő sütőrácsra. Süssük körülbelül 90 percig, vagy amíg a csirke belső hőmérséklete eléri a 74 °C-ot (165 °F). Nagyon fontos, hogy ne süssük túl, mert kiszáradhat a csirke, ezért tartsuk szemmel.

9. Lépés

Végül óvatosan vegye ki a sült csirkét a sütőből, és tálalás előtt hagyja pihenni 20 percig. Ez a lépés biztosítja, hogy minden lédús íz megmaradjon a madár belsejében. És ne feledje, hogy a maradékok tárolása előtt mindig távolítsa el és dobja el a tölteléket; ez biztosítja, hogy a csirke biztonságosan fogyasztható maradjon.

Hasonló receptek

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

Marhahús áfonyaszósszal

Tökéletes marhahús receptje áfonyaszósszal, amely alkalmas az ünnepi asztalra.

Tökéletes sütőben fordítva sült steak

A fordítva sült steaknek kellemes a kérge és tökéletesen átsült, rózsaszínű a közepe. A steak ilyen módon történő sütése egy kicsit tovább tart, de teljesen megéri.

Ropogós sertéscomb sütőben sütve

Ennek a sertéscombsültnek a ropogós aranyszínű külseje és zsenge belseje, valamint az ízek összetettsége mindig is nagy sikert aratott.

Kemencében sült szaftos sertés bélszín

Ez a sült sertésbélszín az egyik leggyorsabb receptem egy gyors, ízletes hétköznap esti étkezéshez.

Sült egész csirke friss fűszeres töltelékkel

A gyógynövényes töltelék teszi ezt a sült csirkét különlegessé. Nagyon sok ízt kölcsönöz a csirkének, és csodálatos illatúvá teszi a konyhát.

Marhahús tormamártással

Finom marhasült receptje finom tormamártással.

Fűszeres citromos és fokhagymás sütőben sült tőkehal

A tőkehal intenzív íze tökéletesen keveredik a citrommal és a gyógynövényekkel, és egy halom párolt zöldséggel tálalva ez egy kiadós, mégis egészséges étel. Elég könnyű elkészíteni, és tökéletes akár egy hétköznap esti vacsorára, akár a vendégek lenyűgözésére.

Hasonló receptek

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

Marhahús áfonyaszósszal

Tökéletes marhahús receptje áfonyaszósszal, amely alkalmas az ünnepi asztalra.

Tökéletes sütőben fordítva sült steak

A fordítva sült steaknek kellemes a kérge és tökéletesen átsült, rózsaszínű a közepe. A steak ilyen módon történő sütése egy kicsit tovább tart, de teljesen megéri.

Ropogós sertéscomb sütőben sütve

Ennek a sertéscombsültnek a ropogós aranyszínű külseje és zsenge belseje, valamint az ízek összetettsége mindig is nagy sikert aratott.

Kemencében sült szaftos sertés bélszín

Ez a sült sertésbélszín az egyik leggyorsabb receptem egy gyors, ízletes hétköznap esti étkezéshez.

Sült egész csirke friss fűszeres töltelékkel

A gyógynövényes töltelék teszi ezt a sült csirkét különlegessé. Nagyon sok ízt kölcsönöz a csirkének, és csodálatos illatúvá teszi a konyhát.

Marhahús tormamártással

Finom marhasült receptje finom tormamártással.

Fűszeres citromos és fokhagymás sütőben sült tőkehal

A tőkehal intenzív íze tökéletesen keveredik a citrommal és a gyógynövényekkel, és egy halom párolt zöldséggel tálalva ez egy kiadós, mégis egészséges étel. Elég könnyű elkészíteni, és tökéletes akár egy hétköznap esti vacsorára, akár a vendégek lenyűgözésére.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

600 receptek

Olcsó ételek

325 receptek

Húsételek

735 receptek

Desszert

1204 receptek

Mascarpone

72 receptek

Ebéd

1521 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1173 receptek

Reggeli

187 receptek